ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

2 κρούσματα σε 1946 δειγματοληψίες - Μία ακόμη νεκρή

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων (περιλαμβανομένων και των έντεκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις) ανήλθε στα 905

Newsroom K

Άλλα 2 κρούσματα σε 1946 δειγματοληψίες ανακοίνωσε η επιδημιολογική ομάδα του υπουργείου Υγεία την Τετάρτη (13/05) ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 905  (περιλαμβανομένων και των έντεκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα κρούσμα εντοπίστηκε από εξετάσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ένα από ιχνηλάτηση. Επίσης, έχασε την ζωή της γυναίκα 85 ετών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και τελική αιτία θανάτου τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα δεδομένα, 24 πρόσωπα έχασαν μέχρι σήμερα την ζωή τους ωστόσο 17 είχαν ως τελική αιτία θανάτου των ιό, (11 άντρες και 6 γυναίκες).

Οι εξελίξεις της ημέρας:

20:15 - Προδρόμου: Αν καταστεί αναγκαίο εξετάσεις και το απόγευμα

19:52 - Από 14 Ιουλίου οι εκδηλώσεις, συναυλίες και τα φεστιβάλ

19:48 - Υπ. Παιδείας: Το πρόγραμμα των δειγματοληψιών στα σχολεία μέχρι την Παρασκευή

19:37 - Έξι καταγγελίες σε πρόσωπα εντός περιπτέρου και εξοχικής κατοικίας

19:22 - Μηδέν κρούσματα και σήμερα στα κατεχόμενα

Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί δήλωσε πως το τελευταίο 24ωρο, έγιναν 1,560 εξετάσεις και δεν εντοπίστηκε θετικό κρούσμα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 108 και 4 θάνατοι. Αυτή τη στιγμή κανείς ασθενής δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Συνολικά είχαν λάβει περίθαλψη 104 άτομα.

Έγιναν συνολικά 27,633 διαγνωστικά τεστ με βάση τα στοιχεία του «υπουργείου υγείας».

19:17 - Επιστολή φον ντερ Λάιεν στον Ακιντζί για στήριξη της τ/κ κοινότητας για την πανδημία

18:36 - «Πήγαινε να μείνει στην σύντροφό του» - Η άλλη όψη για την φυλάκιση του 35χρονου

18:19 -Λεόντιος Κωστρίκης, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,946 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 2 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Από σύνολο 155 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα,
Από σύνολο 234 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα,
Από σύνολο 383 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, προέκυψε 1 κρούσμα,
Από 62 διαγνώσεις που προέκυψαν από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, δεν βρέθηκε κρούσμα,
Από 546 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.
Από 265 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε επαναπατρισθέντες, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 905.

Τα στοιχεία των τελευταίων 24 ωρών μας ικανοποιούν. Ενισχύουν την εικόνα που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Βρισκόμαστε στο μέσο της δεύτερης βδομάδας από τότε που άρχισε η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τα δεδομένα που έχουμε ενώπιών μας αντικατοπτρίζουν τη συμπεριφορά του πληθυσμού

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ

Παγκόσμια, ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 4,375 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι τις 295,000. Ταυτόχρονα, όμως 1,622 εκατομμύρια άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αύξηση των θετικών κρουσμάτων στη Γερμανία. Ειδικά χθες ανακοινώθηκε τριπλασιασμός των κρουσμάτων σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Η Γερμανία είναι μία από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν σε σταδιακή άρση μέτρων.

Ανακοινώνεται σήμερα ακόμα ένας θάνατος ασθενούς που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Πρόκειται για γυναίκα, 85 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Ο θάνατος αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 24, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 17, 11 άντρες και 6 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 71,4 έτη.

Επίσης, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 5 άτομα. Οι ασθενείς είναι σε καλή γενική κατάσταση. Επίσης, δόθηκαν τρία εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται τρείς ασθενείς, στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο αριθμός των νοσηλευμένων περιστατικών τα οποία μόλις ανακοινώσαμε είναι με διαφορά ο μικρότερος αριθμός των τελευταίων 50 ημερών. Η εικόνα αυτή σε συνδυασμό με τις ελάχιστες έως μηδενικές εισαγωγές, επιβεβαιώνει πλήρως τη θετική εικόνα που παρουσιάζουμε τις τελευταίες ημέρες. Ταυτόχρονα, θετικές εξελίξεις φαίνεται ότι διαπιστώνονται παγκόσμια όσον αφορά την υποστηρικτική φαρμακευτική αγωγή, ενώ υπάρχουν και δημοσιεύσεις για πιθανά ηπιότερη μορφή της νόσου σε κάποιες χώρες. Παρόλα αυτά, μεγάλος αριθμός ασθενών εξακολουθούν να νοσηλεύονται παγκόσμια στις ΜΕΘ σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Στη ΜΕΘ Λευκωσίας, είχαμε αυτές τις μέρες την επιτυχή εφαρμογή σε νεαρή ασθενή με πολύ βαριά πνευμονία από τη νόσο COVID-19 της μεθόδου ECMO. Η συσκευή αυτή, είναι μια συσκευή εξωσωματικής οξυγόνωσης και κυκλοφορίας η οποία χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένα κέντα παγκόσμια. Η μέθοδος αυτή, για την οποία έχει γίνει αναφορά στην παγκόσμια βιβλιογραφία σε σχέση με την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο. Είναι μια συσκευή η οποία σε ασθενείς με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, υποκαθιστά τη λειτουργία του πνεύμονα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ανανήψει. Η ασθενής, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη, εντούτοις βρίσκεται πια σε διαδικασία αποδέσμευσης από τον αναπνευστήρα. Ευχόμαστε να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά το προσωπικό των ΜΕΘ για τον τιτάνιο αγώνα που δίνει, υπό τις πολύ δύσκολες συνθήκες που όλοι πλέον γνωρίζουμε, διατηρώντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα ψηλό επίπεδο παροχής φροντίδας στους ασθενείς.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να τονίσω, υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της Γερμανίας που αναφέραμε πιο πάνω ότι δεν εφησυχάζουμε. Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, τηρούμε τις αποστάσεις. Μένουμε ασφαλείς, προχωρούμε μπροστά.

17:51 - Διευθυντής Κτηματολογίου: Με ή χωρίς κορωνοϊό θα διευρυνθεί η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

17:00 - «Οι τράπεζες είναι ο πιο στενός συνεργάτης των επιχειρήσεων»

16:36 - Βότσης: Την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις κυβερνητικές εγγυήσεις

16:21 - Μόλος Λεμεσού - Τα μέτρα προστασίας, οι απαγορεύσεις και οι ηχητικές ανακοινώσεις

16:12 - Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Κάλεσμα προς ΕΤΕΚ για τον κατασκευαστικό τομέα

16:01 - Υπ. Παιδείας: Διευκρινήσεις για τις παγκύπριες εξετάσεις

15:49 - Ποδόσφαιρο - Τι περιμένουμε από τη συνάντηση στο προεδρικό

15:38 - Αρχηγός Αστυνομίας: Φωτεινές επιγραφές και ταμπέλες στους δρόμους για τήρηση αποστάσεων

15:15 - Στους 16 οι πολίτες με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

15:07 - Άντρος: Δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας ή να μειωθούν μισθοί

14:45 - Άρχισαν από σήμερα οι δειγματοληψίες σε σχολεία

14:43 - Παρεμπόδιση Τουρκίας στο αεροσκάφος με τον ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα

14:12 - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα του Περγάμου

12:52 - ΓΝ Λάρνακας: Συνολικά 13 ύποπτα κρούσματα

12:45 - Γ. Εισαγγελέας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο παρέμβασης για την φυλάκιση 35χρονου

11:39 - Στην τελική ευθεία για τεστ αντισωμάτων

10:42 - Νοσοκομείο Αναφοράς: Συνολικά 7 ασθενείς με κορωνοϊό

10:18 - Φθάνει το μεσημέρι πτήση από Κίνα με 36 τόνους ιατρικού εξοπλισμού

09:35 - Έξι προτάσεις για άνοιγμα των τουριστικών μονάδων

09:18 - Αρχίζουν οι δειγματοληψίες στα σχολεία 

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της απόφασης για διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για τον Covid-19 σε σχολεία, η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Τετάρτη, 13 Μαḯου 2020, από τις 9.00 πμ έως τις 11.00 πμ στο Λύκειο Κύκκου Β' στην Έγκωμη.

08:03 - ΟΣΙΚΑ: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής

07:27 - Κρατικές εγγυήσεις με πολιτική ουρά

07:10 - Αεροσύμπραξη Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

07:00 - Ο καύσωνας δεν θα εξαφανίσει τον κορωνοϊό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση