ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:58
 

Νέο κύμα εθνικισμού και αυταρχισμού στα κατεχόμενα

Σε μετωπική επίθεση οι εθνικιστικοί κύκλοι, απειλούν Τ/κ δημοκράτες και ε/κ πλευρά.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα κατεχόμενα ξεσηκώνουν νέο κύμα εθνικισμού και πολιτικού αυταρχισμού, αφήνοντας πίσω τους πολλά ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον των τελευταίων δημοκρατικών πυρήνων αντιπολίτευσης.

Η προσωρινή «φυλάκιση» ακτιβιστριών κουρδικής καταγωγής, λίγο μετά τις νέες συλλήψεις Κούρδων φοιτητών και ακτιβιστών στα λεγόμενα «πανεπιστήμια», προβληματίζουν μεγάλες μερίδες της τουρκοκυπριακής κοινότητας και τον ίδιο τον Μουσταφά Ακιντζί.

Η Μπενγκιούλ Γκαργκίνσου, αμέσως μετά την απελευθέρωση της, μιλώντας στη Γιενί Ντουζέν τονίζει ότι η προσωρινή σύλληψη της έλαβε χώρα με βάση σειρά βιβλίων που αγόρασε η ίδια νομίμως σε τ/κ και τουρκικά βιβλιοπωλεία. Η ίδια και η κόρη της αφέθηκαν πριν από λίγες ώρες ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Στο επίκεντρο της όλης υπόθεσης βρίσκεται ένα σύνθημα που τοποθετήθηκε σε ένα διαφημιστικό πανό της Λευκωσίας, που απαιτούσε σεβασμό των δικαιωμάτων της γυναίκας και συμπαράσταση με τη βουλευτίνα Λεϊλά Γκιουβέν, η οποία πραγματοποιεί απεργία πείνας στην Τουρκία, ζητώντας την άρση της απομόνωσης του Αμντουλλάχ Οτζαλάν.

Η συμπαράσταση

Οι δημοκρατικές μερίδες της τουρκοκυπριακής κοινότητας βρίσκονται στο πλευρό των κουρδικής καταγωγής ακτιβιστριών. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τα κόμματα της «κυβέρνησης» και φυσικά τους εθνικιστικούς κύκλους, οι οποίοι επωφελούμενοι από τις νέες εξελίξεις περνούν σε αντεπίθεση. Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις «αρχές» για τις νέες συλλήψεις και την καταπολέμηση της υποτιθέμενης τρομοκρατίας.

Οι απειλές

Την ίδια ώρα οι εθνικιστικοί κύκλοι, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρούν να εκφοβίσουν δημοκράτες Τ/κ και μέσα ενημέρωσης. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι κατηγορούν τις δημοκρατικές μερίδες της κοινωνίας και τα δημοκρατικά ΜΜΕ με το σκεπτικό ότι πραγματοποιούν προβοκάτσια και υποστηρίζουν τρομοκρατικές πράξεις.

Παρόμοια μηνύματα φτάνουν τις τελευταίες ώρες και σε ε/κ μέσα ενημέρωσης. Εθνικιστικοί κύκλοι στρέφονται με απειλητικά μηνύματα κατά της «Καθημερινής», η οποία καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με τους εθνικιστικούς κύκλους, τόσο η ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη, όσο ολόκληρη η ε/κ κοινότητα και τα ε/κ μέσα υποστηρίζουν «τρομοκράτες» που στρέφονται κατά την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Το ίδιο ισχύει, πάντα κατά την άποψη τους, και για την περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X