ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δίπλα στο Υπ. Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς δημόσιων νηπιαγωγείων

«Εισηγηθήκαμε την εισαγωγή κατευθυντήριων γραμμών για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση κρούσματος», επισημάνει η Συνομοσπονδία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κλεισίματος των σχολείων χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου, δηλώνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου με όλους τους οργανωμένους γονείς και στη συζήτηση που έγινε.

Σε σχέση με το ζήτημα ότι μερίδα γονέων αποφασίζει την αποχή των παιδιών της από τους χώρους των νηπιαγωγείων λόγω φόβου επέκτασης του κορωνοϊού αλλά και της έλλειψης ενημέρωσης ή και κατευθυντήριων γραμμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Προδρόμου «ανέφερε πως το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να επιλυθεί με τη δημιουργία και λειτουργία του κεντρικού φορέα για τη διαχείριση περιστατικών κρουσμάτων στους σχολικούς χώρους».

«Εισηγηθήκαμε την εισαγωγή κατευθυντήριων γραμμών για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση κρούσματος και ενημέρωση των Διευθύνσεων των σχολείων αλλά και των Επαρχιακών Τμημάτων του Υπουργείου, ώστε οι γονείς και οι Σύνδεσμοι να ενημερώνονται άμεσα για τις αναμενόμενες ενέργειες», αναφέρεται.

Ως Συνομοσπονδία, σημειώνεται μεταξύ άλλων, «τασσόμαστε δίπλα στο ΥΠΠΑΝ για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κλεισίματος σχολείων χωρίς την προηγούμενη έγκριση του ΥΠΠΑΝ και επαναλαμβάνουμε ότι συμφωνούμε με την φυσική παρουσία των παιδιών μας στα σχολεία και τη δια ζώσης εκπαίδευση εφόσον πάντοτε λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση