ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διερεύνηση καταγγελίας για 33 παράνομα φροντιστήρια αναμένει ο ΣΙΦΚ

Δόθηκαν από το ΥΠΑΝ στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση

ΚΥΠΕ

Ενημέρωση από την Αστυνομία για την πορεία διερεύνησης καταγγελιών που αφορούν 33 παράνομα φροντιστήρια αναμένει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 έγινε συνάντηση μελών του ΔΣ του ΣΙΦΚ με την Υπουργό και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, όπου συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα των παράνομων φροντιστηρίων/υποστατικών και μοριοδότησης των καθηγητών των φροντιστηρίων.

Προστίθεται ότι μέλη του ΔΣ παρευρέθηκαν σε συνάντηση με Λειτουργούς της Αστυνομικής Διέυθυνσης Λευκωσίας. Σημειώνεται ότι για το θέμα των παρανόμων είχε δοθεί λίστα στο ΥΠΑΝ με 53 φροντιστήρια/υποστατικά που είχαν καταγγελθεί ανώνυμα μέσω της ιστοσελίδας του ΣΙΦΚ.

Ακολούθως έγινε έλεγχος από το ΥΠΑΝ και είχαν αφαιρεθεί από τη λίστα όσα φροντιστήρια είχαν κλείσει ή ανέμεναν την έγκρισή τους από το ΥΠΑΝ. Τα εναπομείναντα 33 φερόμενα ως παράνομα φροντιστήρια δόθηκαν από το ΥΠΑΝ στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση, σημειώνεται.

Προστίθεται ότι σε ξεχωριστές συναντήσεις που είχε ο σύνδεσμος με τον Έφορο Φορολογίας και τη Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Ιανουάριο τους δόθηκε η λίστα με τα 33 φροντιστήρια.

Ο ΣΙΦΚ έχει ζητήσει τον Ιανουάριο ενημέρωση από την Αστυνομία ως προς το πού βρίσκεται η διερεύνηση των καταγγελιών, αναφέρεται καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση