ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ. Βασιλείου για «δασκάλες με τακούνια»: Δεν γίνεται να μηδενίζεται ένας κλάδος

Σε δηλώσεις της στη ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ εξήγησε γιατί το μάθημα της γυμναστικής στα δημοτικά σχολεία πρέπει να διδάσκεται από δασκάλους και όχι από γυμναστές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πίσω από τις λέξεις του επιθεωρητή Σπύρου Αντωνέλλου στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής την περασμένη Τετάρτη (27/9) υπήρξε το σεξιστικό σχόλιο και γενικότερα η τοποθέτησή του ήταν προσβλητικη για έναν ολόκληρο κλάδο, δήλωσε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, κληθείσα να εξηγήσει γιατί η ΠΟΕΔ θεωρεί ως σεξιστικό σχόλιο την αναφορά του κ. Αντωνέλλου, ο οποίος είπε ότι επισκέφθηκε πολλά δημοτικά σχολεία το τελευταίο διάστημα και είδε «δασκάλες να διδάσκουν γυμναστική με τακούνια», επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται «όσοι διδάσκουν ελληνικά, θρησκευτικά κ.ο.κ. να διδάσκουν και το μάθημα της φυσικής αγωγής».

«Ο λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας είναι λειτουργός της Μέσης Εκπαίδευσης και φιλόλογος, προφανώς και δεν έχει επίγνωση για τη Δημοτική Εκπαίδευση», τόνισε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, η κα Βασιλείου. Σημείωσε ότι δεν είναι όλα τέλεια στη Δημοτική Εκπαίδευση, αλλά ένας επιθεωρητής, πρόσθεσε, θα έπρεπε να γνωρίζε ότι, σε περίπτωση που αντιλήφθηκε κάποιο πρόβλημα, υπάρχουν πρωτόκολλα που μπορούσε να ακολουθούσε και όχι να πηγαίνει στη Βουλή για να «ρίξει μία ατάκα». Σημειώνοντας ότι η ΠΟΕΔ έχει δώσει στο Υπουργείο Παιδείας της θέσης της για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, είπε χαρακτηριστικά ότι την ίδια ώρα «δεν γίνεται να μηδενίζεται ένας κλάδος, επειδή πέρασε κάποιος απ’ έξω».

Γιατί πρέπει να διδάσκουν γυμναστική οι δάσκαλοι;

Στο ερώτημα, γιατί να διδάσκεται στα Δημοτικά το μάθημα της γυμναστικής από δασκάλους και όχι από γυμναστές, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ εξήγησε ότι για να διδάξει κάποιος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα πρέπει να πατά σε δύο γερές βάσεις, δηλαδή να γνωρίζει το αντικείμενο και να έχει παιδαγωγικές γνώσεις. Όπως είπε, η βασική διαφορά των δασκάλων με τους συναδέλφους τους στη Μέση Εκπαίδευση έγκειται στο γεγονός ότι οι 200 περίπου δάσκαλοι που διδάσκουν γυμναστική έχουν γνώση του αντικειμένου τους, αφού ήταν μέρος του πρώτου τους πτυχίου, και συγχρόνως διαθέτουν παιδαγωγικές γνώσεις. Επίσης ανάφερε ότι οι μικρές ηλικίες έχουν ανάγκη από τη ζεστασιά της οικογένειας που συναντούν στο πρόσωπο του δασκάλου και ότι είναι στη βάση αυτής της προσέγγισης που υιοθετήθηκε το μοντέλο του πολυδύναμου δασκάλου. Σημείωσε ότι από τους 200 περίπου δασκάλους που επιλέγουν να διδάξουν το μάθημα της γυμναστικής, οι περισσότεροι έχουν ειδίκευση σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών, ενώ οι μισοί είναι κάτοιχοι μεταπτυχιακού για το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση