ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:15
 

Παιδεία: Και άγνωστα σημεία εμφανίστηκαν στα κατατεθειμένα μέτρα

Η κατάργηση της μείωσης του διδακτικού χρόνου στο επίκεντρο των συζητήσεων

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μέρα συνεδριών αλλά και συζητήσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων για το χάσμα που υπάρχει στο διάλογο με το υπουργείο παιδείας.

Αίσθηση προκαλεί στους εκπαιδευτικούς κύκλους το έγγραφο με τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το υπουργικό συμβούλιο και κοινοποιήθηκαν γραπτώς την Δευτέρα το μεσημέρι, ένα μήνα μετά από τις διαβουλεύσεις. Όπως επισημαίνεται στην «Κ» μεταξύ των μέτρων υπάρχουν και άγνωστα σημεία αναφορικά με την μείωση του διδακτικού χρόνου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως γίνεται μείωση του διδακτικού χρόνου λόγω ετών υπηρεσίας στους επηρεαζόμενους από τη σχολική χρονιά 208-2019 εκπαιδευτικούς κατά μία αντί δύο διδακτικές περιόδους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί όπως επισημαίνεται θα μείνουν ως έχει. «Η μείωση του διδακτικού χρόνου με τα χρόνια υπηρεσίας θα καταργηθεί στους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς» σημειώνεται στο έγγραφο που κοινοποίησε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις το υπουργείο παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα οι νέοι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται χωρίς μείωση στον διδακτικό τους χρόνο παρά τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς κύκλους αυτό αποτελεί μία νέα και άγνωστη εξέλιξη. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα επιμείνουν ότι η συζήτηση του βιολογικού παράγοντα στη μείωση του διδακτικού χρόνου θα πρέπει να γίνει από το Σεπτέμβρη και μετά σε δομημένο διάλογο. Σύμφωνα άλλωστε με τη νομική γνωμάτευση που είχε η ΠΟΕΔ οι συμφωνημένοι όροι εργοδότησης θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί ενώ η μονομερής αναίρεσή τους χωρίς προηγούμενη διαπραγμάτευση ή διαβούλευση κρίνεται απαράδεκτη.

Από το πρωί πάντως της Τρίτης οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα συνεδριάσουν μόνες τους και στη συνέχεια από κοινού στη 13:00 το μεσημέρι για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Την Τετάρτη το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δώσει γραπτώς τις θέσεις του στις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ενώ παράλληλα αναμένει από τους εκπαιδευτικούς να τοποθετηθούν γραπτώς πάνω στα μέτρα, που έχουν, ήδη, ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Τα μηδενικά έβαλαν φωτιά στον προεκλογικό

«O μορφασμός του Άντρου φανερώνει προβληματικό άνθρωπο. »
ΑΚΑ  |  09:19

Πρόεδρος για ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους

«Προς ΑΚΑ. Ανίδεος είσαι και φαίνεσαι κύριε ...ΑΚΑ.»
CGA  |  19:07

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ο Άντρος είναι στο θέμα της αρχής συμπερίληψης Τ/Κ υποψηφίου ορθός αλλά τραικά λάθος στην επιλογή του ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:25

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X