ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λάρνακας: Πρόβλημα ζημιές και κλοπές σε σχολεία

«Από τις 10 μέχρι τις 25 μέρες Αυγούστου, στο Γυμνάσιο «Πετράκη Κυπριανού» η αξία των αντικειμένων που κλάπηκαν ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες ευρώ» ανέφερε ο Πέτρος Χρυσοστόμου

ΚΥΠΕ

Μεγάλο πρόβλημα για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας, αποτελούν οι ζημιές αλλά και οι κλοπές διαφόρων αντικειμένων από σχολεία, όπως κομπρεσόροι κλιματιστικών, χαλκοσωλήνες και πλαίσια ηλιακών θερμοσιφώνων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πέτρος Χρυσοστόμου, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, «φέτος μας ταλανίζουν δύο μεγάλα προβλήματα, όσον αφορά τα σχολεία για τα οποία ψάχνουμε να βρoύμε λύσεις. Το ένα πρόβλημα είναι οι κακόβουλες ζημιές που πιστεύουμε ότι γίνονται από μαθητές που εισέρχονται στα σχολεία μόνο για να προκαλέσουν ζημιά χωρίς να προχωρήσουν σε κλοπές».

Πρόσφατα, συνέχισε, «άγνωστοι είχαν μεταβεί στο Σχολείο του Αγίου Γεωργίου, όπου έσπασαν τις πόρτες, έριξαν τους ανεμιστήρες από τους τοίχους, ενώ έριξαν στο πάτωμα αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών για να σπάσουν, όχι για να τους κλέψουν. Επίσης έσπασαν αρκετά τζάμια του κτιρίου και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, κάτι που τελευταίως είναι καθημερινό φαινόμενο».

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε επίσης ότι «το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σχολική Εφορεία και όχι μόνο και γι’αυτό υπάρχουν και περιπολίες στα σχολεία, είναι οι κλοπές διαφόρων αντικειμένων. Αγνωστοι ανεβαίνουν στις στέγες των σχολείων και κλέβουν χαλκοσωλήνες, κομπρεσόρους των κλιματιστικών και πλαίσια των ηλιακών θερμοσιφώνων».

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας, ανέφερε πως «από τις 10 μέχρι τις 25 μέρες Αυγούστου, στο Γυμνάσιο «Πετράκη Κυπριανού» η αξία των αντικειμένων που κλάπηκαν ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες ευρώ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί κάμερες στα σχολεία, ωστόσο γίνονται κάποιες διαβουλεύσεις. Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να ληφθεί και αυτό το μέτρο προκειμένου να προστατεύσουμε τα σχολεία από τους βανδαλισμούς και τις κλοπές».

Ερωτηθείς για τις περιφράξεις των σχολείων, απάντησε πως «έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σχολεία και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Πρόσφατα τοποθετηθεί νέες εσωτερικές περιφράξεις στο Γυμνάσιο «Πετράκη Κυπριανού» και στο Δημοτικό Σχολείο «Ζήνων», έχουν απομείνει 1-2 σχολεία, ωστόσο όπου υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση τους, αυτό γίνεται».

Οσον αφορά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «ξεκίνησε ομαλά αφού τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, δηλαδή Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Εργοτάξια υπάρχουν μόνο στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου, όπου κατεδαφίστηκε μια πτέρυγα, αποχωρητήρια και κυλικείου και ανεγείρεται καινούργια πτέρυγα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση