ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Πολύπλευρο το έργο του υπ. Εργασίας για καταπολέμηση διακρίσεων

Σύμφωνα με την κ, Αιμιλιανίδου το έργο προωθεί και την ισότητα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Εργασίας έχει διαχρονικά αναπτύξει πολύπλευρο έργο για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της ισότητας, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΔΕΟΚ, του Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου και της Επιτρόπου Ισότητας με τίτλο «οι Ευρωπαϊκές Στρατηγικές Ισότητας και η συμβολή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ισότητας των Φύλων στην υλοποίησή τους».

Στον χαιρετισμό της, τον οποίο διάβασε εκ μέρους της η Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων Μαρίνα Ιωάννου, η Υπουργός χαιρέτισε «τη δράση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ισότητας των Φύλων, το οποίο παρέχει την απαραίτητη στήριξη και γνώση, ούτως ώστε η ισότητα των φύλων να καταστεί πράξη στην Ευρώπη και αναγνωρίζουμε τη συμβολή του στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών στρατηγικών ισότητας, ως καίριας και καθοριστικής σημασίας».

«Η Κύπρος, όντας μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, έχει πολλά να πάρει όσο και να δώσει, μέσα από τη συμμετοχή της στη συνδιαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών ισότητας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών συνιστά βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μέσα από τους διάφορους ρόλους που επιτελούν».

Ανέφερε ακόμη ότι «η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ισότητας, δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Αφορά και τους άντρες, αφορά τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους, αφορά το κοινωνικό σύνολο».

Το Υπουργείο Εργασίας, σημείωσε η κ. Αιμιλιανίδου, «αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στους τομείς της αρμοδιότητάς του, έχει αναπτύξει διαχρονικά πολύπλευρο έργο τόσο με νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και με δράσεις, κατασταλτικού αλλά και προληπτικού χαρακτήρα».

Αναφορά έκανε στην υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Δράσεις για Μείωση του Χάσματος Αμοιβών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών», το οποίο «συνέβαλε, μεταξύ άλλων, στη σημαντική μείωση του χάσματος στις αμοιβές των δύο φύλων».

«Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούν το 2017, το ποσοστό του χάσματος είναι μόλις 13,7%, σε σχέση με 14,9% που καταγράφηκε το έτος 2013», είπε.

Παράλληλα, πρόσθεσε η Υπουργός Εργασίας, «λαμβάνουμε και διερευνούμε καταγγελίες, διεξάγουμε επιθεωρήσεις, ενώ αναλαμβάνουμε και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και ενημέρωσης των πολιτών για τα δικαιώματά τους, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση της Ημέρας Ίσης Αμοιβής Ανδρών και Γυναικών, η οποία φέτος καθορίστηκε και εορτάστηκε στις 19 Φεβρουαρίου».

Ανέφερε ακόμη ότι ο Εθνικός Φορέας Πιστοποίησης Επιχειρήσεων, ο οποίος λειτουργεί υπό το Υπουργείο, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και την Επίτροπο Ισότητας, αποτελεί «ένα απτό παράδειγμα ανάπτυξης καινοτόμου δράσης προληπτικού χαρακτήρα, που επιβραβεύει τους εργοδότες εκείνους που με έμπρακτο τρόπο προωθούν την ισότητα των φύλων στο εργασιακό τους περιβάλλον». Μέχρι σήμερα, είπε, ο εν λόγω φορέας έχει πιστοποιήσει 52 εταιρείες/οργανισμούς στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X