ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης εμπορικού τριγώνου στο κέντρο της Λευκωσίας

Τοποθέτηση του Δήμου με αφορμή τα παράπονα καταστηματαρχών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Δήμος Λευκωσίας διαβεβαιώνει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι τα έργα ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο της Λευκωσίας προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, ωστόσο, εκφράζει τη λύπη του για τις μικρές καθυστερήσεις που υπήρξαν τον τελευταίο μήνα, λόγω των βροχών.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την αναστάτωση, που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα, μετά τις τοποθετήσεις και τα παράπονα καταστηματαρχών στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας, με αφορμή τα έργα ανάπλασης που γίνονται, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στους ιδιοκτήτες και καταστηματάρχες της περιοχής».

Όπως αναφέρει «έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί εναντίον της ελλιπούς πολεοδομικής πολιτικής, η οποία διαχρονικά έχει επιτρέψει την ανεξέλεγκτη οριζόντια εξάπλωση των πόλεων μας και την αλόγιστη δημιουργία εμπορικών κέντρων στην περιφέρεια, χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα που να στηρίζουν τα κέντρα των πόλεων και να αποτρέπουν τη μείωση της εμπορικής τους κίνησης, πρακτική που ακολουθείται ευρέως στο εξωτερικό».

Σημειώνει ότι «στο πάγιο και έντονο αίτημα των επηρεαζομένων για αναζωογόνηση του κέντρου της πρωτεύουσας ο Δήμος Λευκωσίας διεκδίκησε πόρους, σχεδίασε και σήμερα υλοποιεί τη ριζική ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου Γ’ – Στασικράτους – Ευαγόρου η οποία συνολικά περιλαμβάνει 13 δρόμους», προσθέτοντας πως «στόχος του έργου είναι η ριζική και συνολική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, ώστε να καταστεί ικανή να ανταγωνιστεί την περιφέρεια».

«Το συγκεκριμένο έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας εύκολα προσβάσιμο, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού, αλλά και μετά την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, η υπηρεσία του Δήμου ήταν και είναι σε επαφή με τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες και καταστηματάρχες. Έγκαιρα ενημέρωσε για τα έργα και προσάρμοσε στο βαθμό που ήταν δυνατόν τις εργασίες, βάσει αιτημάτων των καταστηματαρχών. Με εξαίρεση τον τελευταίο ιδιαίτερα βροχερό μήνα, οι εργασίες προχωρούν ικανοποιητικά βάσει χρονοδιαγράμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «εδώ και πέντε χρόνια η υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας ενημερώνει και προγραμματίζει το έργο μαζί με όλους τους επηρεαζόμενους», συμπληρώνοντας ότι είναι για αυτό που εκφράζουμε την έκπληξη αλλά και λύπη για την αντίληψη που τείνει να διαμορφωθεί ότι δεν υπάρχει επαρκής και συχνή επικοινωνία με την υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας».

Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει την εκτίμηση ότι «εάν δεν προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα, ιδιαίτερα με τη λειτουργία του δεύτερου εμπορικού κέντρου, χρόνο με το χρόνο ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων θα μειώνεται χωρίς ελπίδα αναζωογόνησης».

«Αντίθετα», καταλήγει, «με την υλοποίηση του έργου, θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα και θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα των προοπτικών που μπορούν να δημιουργηθούν, αποτελεί η οδός Κωστάκη Παντελίδη η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και έχει ήδη αγκαλιαστεί από χιλιάδες επισκέπτες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X