ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυροσβεστικά οχήματα παραχωρούνται σε ορεινές κοινότητες

Θα συνεχίσουν να είναι μάχιμα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εννέα πυροσβεστικά οχήματα που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στον στόλο του Τμήματος Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα παραχωρηθούν σε ορεινές κοινότητες και θα συνεχίσουν να είναι μάχιμα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και κατόπιν πρότασης του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι "τα εννέα πυροσβεστικά οχήματα που θα αντικατασταθούν με νεότερου τύπου οχήματα, στο πλαίσιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού στόλου του Τμήματος Δασών, δεν θα εκποιηθούν, όπως είναι η συνήθης πρακτική, αλλά θα παραχωρηθούν `κατά χάριν` σε κοινότητες που ζήτησαν να τα αξιοποιήσουν για την κατάσβεση πυρκαγιών".

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει την παραχώρηση οκτώ μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, μαζί με τον πυροσβεστικό τους εξοπλισμό, στα Κοινοτικά Συμβούλια Κυπερούντας, Ανδρολύκου, Αγίου Μάμαντος, Διερώνας, Σίμου, Νέου Χωριού Πάφου, Σπηλιών και Ασκά, καθώς και την παραχώρηση ενός μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, για αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή των κοινοτήτων και της Μητρόπολης, αντίστοιχα.

Τα οχήματα, τα οποία θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την προστασία των δασών και της υπαίθρου, θα στελεχώνονται από το προσωπικό των Κοινοτικών Συμβουλίων ή/και εθελοντές, μετά από εκπαίδευση που θα λάβουν ως προς τον χειρισμό τους από λειτουργούς του Τμήματος Δασών.

Η ενίσχυση των πιο πάνω κοινοτήτων με πυροσβεστικά οχήματα, θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων τους, θα συμβάλει στην ετοιμότητά τους να αντιμετωπίζουν περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή τους.

Επιπρόσθετα, η συνέχιση της δράσης των παλαιότερων οχημάτων του Τμήματος Δασών στις ορεινές κοινότητες, ενισχύει την ασφάλεια των δασικών περιοχών και αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση για προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές.

Το Τμήμα Δασών, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας, ανανέωσε τον στόλο του, αντικαθιστώντας τα πιο πάνω οχήματα με 21 νέα, σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, εκ των οποίων τα οκτώ είναι μεγάλα και τα 13 μεσαίου τύπου.

"Με τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών, το Τμήμα Δασών δηλώνει έτοιμο και σε πλήρη εγρήγορση, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορέσουν να απολαύσουν τα δάση μας με ασφάλεια" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X