ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, στη Λευκωσία

Newsroom K

Το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές οφείλεται για τα προβλήματα που προέκυψαν με παρεμβολές στην κινητή τηλεφωνία, τα οποία παρουσιάστηκαν στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, στη Λευκωσία, σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα το περασμένο Σαββατοκύριακο όπως εξηγεί το Υπουργείο, οφείλονται στο γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία, κατά τη διάρκεια των δοκιμών που διενεργήθηκαν την Παρασκευή, απενεργοποίησε το σύστημα μερικώς και όχι πλήρως, ως όφειλε.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το σύστημα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, καθώς διενεργούνται έλεγχοι και προσαρμογές από την ανάδοχη εταιρεία, έτσι ώστε η λειτουργία του να μην προκαλεί προβλήματα παρεμβολών, στις γύρω περιοχές.

Επιπρόσθετα ξεκαθαρίζεται πως η Αναθέτουσα Αρχή (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών) δεν πρόκειται να παραλάβει το σύστημα προτού διασφαλιστεί, η εύρυθμη λειτουργία του. Αναφορικά με τους ελέγχους και δοκιμές που θα διενεργούνται, το κοινό θα ενημερώνεται με ανακοινώσεις στον Τύπο, μέχρι την επίσημη παραλαβή του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων όπως σημειώνει το Υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ

Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, η Αναθέτουσα Αρχή (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών) ταλαιπώρησε άδικα μια ολόκληρη περιοχή και τους απλούς πολίτες. Το βασικότερο ζήτημα όμως που θα έπρεπε να τους απασχολεί δεν είναι μόνο να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος κινητής τηλεφωνίας, αλλά και η ομαλή επανένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή και επρόκειτο να αποφυλακιστούν. Να λάβουν επιτέλους υπόψη οι αρμόδιοι φορείς ότι πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι έχουν δικαιώματα και ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία επανένταξης στην κοινωνία. Άνθρωποι οι οποίοι έσφαλαν, μετάνιωσαν, σωφρονίστηκαν και είναι ακόμα ζωντανοί.

Χάρις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση