ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάφος: Σύσταση ειδικού κλιμακίου διερεύνησης υποθέσεων βίας στην οικογένεια

Οι δηλώσεις του υπεύθυνου του ΤΑΕ Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια θα λειτουργήσει στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου εντός των ημερών, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, και Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως το Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων για τη βία στην οικογένεια συστήνεται με πρωτοβουλία της ηγεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Πάφου, με σκοπό να εξειδικευτούν άτομα περισσότερο στην διερεύνηση αυτών των πολύ σοβαρών υποθέσεων.

Η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου, είπε ο κ. Ιωάννου, επανειλημμένα έχει δώσει τα μηνύματα για πλήρη διερεύνηση τέτοιων αδικημάτων οι οποίες χρειάζονται λεπτό χειρισμό, προσθέτοντας πως τα άτομα που θα επιλεγούν να απαρτίζουν αυτό το Κλιμάκιο στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου θα τύχουν σχετικής εκπαίδευσης για να ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντα τους.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, το Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων για την βία στην οικογένεια θα αρχίσει την λειτουργία του στην Πάφο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και θα αποτελείται από εξειδικευμένους Αστυνομικούς ενώ θα υπάγεται στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Το Κλιμάκιο αυτό, συμπλήρωσε “θα εδρεύει στο ΤΑΕ Πάφου, και θα είναι κάτω από την εποπτεία και έλεγχο του Υπευθύνου του ΤΑΕ Πάφου”.

Τα μέλη που θα στελεχώνουν το Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια δεν θα ασχολούνται με άλλα καθήκοντα και υποθέσεις, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα και επάρκεια στην διερεύνηση υποθέσεων βίας και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των θυμάτων και των παιδιών τους, είπε.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως έχει ήδη λειτουργήσει Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια στη Λεμεσό, στη Λάρνακα και αναμένεται στις 15 Φεβρουαρίου να λειτουργήσει και στην Πάφο, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 3.457 και καταγράφηκαν και 23 θάνατοι.

Κατεχόμενα: 41 νέα κρούσματα

1 περιστατικό εντοπίστηκε σε εξετάσεις σε αφιχθέντες στο ψευδοκράτος, 2 είναι επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος και 38 είναι ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ