ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θα είμαι δίπλα στον κάθε πολίτη, δηλώνει η νέα Επίτροπος Διοικήσεως

Στόχος της όπως δήλωσε η ίδια, είναι να φέρει τα προβλήματα του πολίτη ενώπιον της Βουλής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής βρέθηκε την Τετάρτη για μια πρώτη συνάντηση η νέα Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, η οποία εξέφρασε την ετοιμότητά της να είναι δίπλα στον κάθε πολίτη αλλά και εξήρε το έργο που επιτελούν οι λειτουργοί του γραφείου της παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας.

«Θα είμαι δίπλα στον κάθε πολίτη», είπε, προσθέτοντας ότι στόχος της είναι να φέρει τα προβλήματα του πολίτη και ενώπιον της Βουλής αλλά και ενώπιον της όποιας αρχής χρειάζεται για να υπάρξει επίλυσή τους.

Αναφορικά με την ανησυχία που εκφράστηκε από Βουλευτές σχετικά με τις πολλές αρμοδιότητες που έχει αναλάβει το γραφείο της, αναγνώρισε ότι «είναι όντως μεγάλο το βάρος που αναλαμβάνει το γραφείο του Επιτρόπου Διοίκησης αλλά με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσα ότι απαρτίζεται από αξιόλογους υπάλληλους, αξιόλογους επιστήμονες» που τα έχουν φέρει εις πέρας μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να το πράττουν.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι και από την προηγούμενη της θέση της έχει διαπιστώσει ότι το γραφείο του Επιτρόπου απαντά με ταχύτητα, ερευνά με ταχύτητα και διεκπεραιώνει το ρόλο του όπως απορρέει από το νόμο «άμεσα και αποτελεσματικά».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δεσμευτικότητας των εισηγήσεων του Επιτρόπου, είπε ότι «είναι πάλι με ευχάριστη έκπληξη που διαπίστωσα ότι εισακούονται οι εισηγήσεις του σε μεγάλο βαθμό». Έδωσε το πρόσφατο παράδειγμα όταν με άμεση παρέμβαση του γραφείου της έγινε κατορθωτό να επιτραπεί σε ένα παιδί να παρακαθίσει στις τελικές εξετάσεις του ενώ είχε προαποφασιστεί να μην του επιτραπεί λόγω απουσιών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την κ. Λοττίδη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι «ήταν μια ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων, μια γνωριμία ουσιαστικά γιατί τώρα ξεκινάει το έργο της η κ. Λοττίδη».

«Θέλουμε να έχουμε μια στενή συνεργασία», είπε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε ειδικότερα ο συνήγορος του πολίτη, ο οποίος είναι ο Επίτροπος Διοικήσεως, να λειτουργεί άμεσα, να προστατεύει τον πολίτη από τη διοίκηση και θα είμαστε δίπλα της να την στηρίξουμε γιατί θεωρούμε ότι ο συνήγορος του πολίτη είναι ο ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ κράτους, διοίκησης και φορολογούμενου πολίτη».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά σε οικία στην Λεμεσό

Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής ενώ ο άνδρας που βρισκόταν στο σπίτι και κοιμόταν δε κινδύνεψε
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X