ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Της συστήθηκε ως διευθυντής νοσοκομείου και της απέσπασε 10,000 ευρώ

Ο άγνωστος περιγράφεται ως γεροδεμένος, μετρίου αναστήματος, με μαύρα κοντά μαλλιά, ηλικίας περίπου 35 ετών

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υπόθεση απάτης με θύμα 73χρονη, διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στην Πάφο. Την ίδια στιγμή η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ώστε να αποφύγουν τέτοιου είδους απάτες.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, σήμερα το μεσημέρι, από την 73χρονη. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, γύρω στις 9.30π.μ. σήμερα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στην Πάφο, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως διευθυντής νοσοκομείου. Ο άγνωστος της ανέφερε ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σε τροχαία σύγκρουση και πως υπήρχε επείγουσα ανάγκη να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Για το σκοπό αυτό, δήθεν για να καλυφθούν κάποια ιατρικά έξοδα, ο άγνωστος ανέφερε στην 73χρονη, ότι χρειαζόταν η άμεση καταβολή €38,000.

Η παραπονούμενη πίστεψε τον άγνωστο, του ανέφερε ωστόσο ότι διέθετε μόνο €10,000, ποσό το οποίο αποδέχθηκε ο άγνωστος.

Η 73χρονη απέσυρε το συγκεκριμένο ποσό από τον τραπεζικό της λογαριασμό και μετέβη σε συγκεκριμένο σημείο στην Πάφο, το οποίο της υποδείχθηκε από τον άγνωστο, για να παραδώσει τα χρήματα. Εκεί την πλησίασε άγνωστος άνδρας, στον οποίο παρέδωσε τα χρήματα. Ο άγνωστος περιγράφεται ως γεροδεμένος, μετρίου αναστήματος, με μαύρα κοντά μαλλιά, ηλικίας περίπου 35 ετών.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες στο ΤΑΕ Πάφου, λήφθηκαν άλλες τρεις καταγγελίες από γυναίκες κατοίκους Πάφου, ότι δέχθηκαν παρόμοια τηλεφωνήματα από άγνωστο πρόσωπο. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις όμως οι παραπονούμενες δεν πείστηκαν από τον άγνωστο και δεν έδωσαν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Με αφορμή τα πιο πάνω περιστατικά η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφώνημα, να μην εμπιστευτεί τους αγνώστους και να ενημερώσει την Αστυνομία.

Απευθύνεται επίσης έκκληση προς το κοινό, εάν περιέλθει στην αντίληψή του οποιοδήποτε τέτοιο ή παρόμοιο περιστατικό, να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση