ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χρίστος Χριστόφιας στην «Κ»: Το ΑΚΕΛ μπορεί για όλα σε αυτές τις εκλογές

Η πρωτιά δεν είναι αυτοσκοπός, όμως μπορεί να είναι εφικτή αναλόγως και πού θα καταλήξει ο Συναγερμός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Το ΑΚΕΛ μπορεί για όλα σε αυτές τις εκλογές» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο βουλευτής του κόμματος Χρίστος Χριστόφιας. Η πρωτιά, διευκρινίζει, δεν είναι αυτοσκοπός, όμως, σημειώνει, μπορεί να είναι εφικτή αναλόγως και πού θα καταλήξει ο Συναγερμός. Απαντώντας στον ισχυρισμό του ΔΗΣΥ ότι το ΑΚΕΛ τον παρουσιάζει ως κόμμα πλησίον του ΕΛΑΜ για να τον αποδυναμώσει και έτσι να εξασφαλίσει την πρωτιά, ο κ. Χριστόφιας επισημαίνει ότι ο Συναγερμός πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για το ΕΛΑΜ και να μην αναζητεί ευθύνες έξω από τον χώρο του. Για το αν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2026 ή αν θα παραμείνει στη θέση του επαρχιακού γραμματέα Λευκωσίας – Κερύνειας, αναφέρει ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και στην ώρα τους.

–Το ΑΚΕΛ αποφεύγει να μιλήσει για την πρωτιά στις ευρωεκλογές, όμως αν δεν την κερδίσει αυτή τη φορά, με τον ΔΗΣΥ σε αυτή την κατάσταση, τότε πότε θα τα καταφέρει;

–Η πρωτιά δεν είναι αυτοσκοπός. Ο στόχος που θέσαμε είναι η αύξηση των ποσοστών μας σε σχέση με τις βουλευτικές του 2021, για να διατηρήσουμε τις δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, κάτι για το οποίο χρειάζεται 25-25,5% τουλάχιστον. Η πρωτιά μπορεί να είναι εφικτή αναλόγως και πού θα καταλήξει ο Συναγερμός. Ο λαός έχει κατατάξει το ΑΚΕΛ ιστορικά ως πρωταγωνιστική δύναμη στα πολιτικά πράγματα του τόπου, και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι το ΑΚΕΛ μπορεί για όλα σε αυτές τις εκλογές.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Αντρέα Κημήτρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση