ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:14
 

Εκδοση ομολογιακού έως 200 εκατ. από την Aegean

Θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Newsroom Κ, Αθήνα

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους από 150 έως 200 εκατ. ευρώ προχωράει η Aegean Airlines κατόπιν απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου.

Η διάθεση των ομολογιών, σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης, θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς, όπως αναφέρει η εταιρεία. Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό με νεότερες ανακοινώσεις για τη δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου και τη διενέργεια της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών. Η είδηση για την έκδοση του ομολογιακού δανείου από την εταιρεία δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ο πρόεδρος της εταιρείας Ευτ. Βασιλάκης είχε εμμέσως πλην σαφώς αφήσει να εννοηθεί ότι αυτός θα είναι ο τρόπος χρηματοδότησης της αγοράς του αιώνα.

Σημειώνεται ότι η Aegean, όπως έχει ανακοινώσει, προχωράει στην απόκτηση έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo από την Airbus, με συνολική αξία τιμοκαταλόγου ύψους 5 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, η οποία δημιουργεί νέες και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία.

Μετά την υπογραφή, το περασμένο καλοκαίρι, της σχετικής συμφωνίας με την Airbus, ο αεροπορικός όμιλος προχώρησε το φθινόπωρο στην υπογραφή προσυμφώνου με την αμερικανική εταιρεία Pratt & Whitney, που θα προμηθεύσει τους κινητήρες GTF για τα αεροπλάνα της.

Οι κινητήρες Pratt & Whitney GTF™ θα χρησιμοποιηθούν τόσο στα 42 νέας γενιάς αεροσκάφη Α320neo, που θα παραληφθούν από το 2020 έως το 2025, όπως και σε έως 20 επιπλέον αεροσκάφη, που προγραμματίζει η αεροπορική να μισθώσει από εκμισθωτές (lessors) αεροσκαφών.

Η Pratt&Whitney έχει ήδη εξοπλίσει τον στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που διαθέτει σήμερα η Aegean με κινητήρες V2500, ενώ επιπλέον τα 12 αεροσκάφη της Olympic Air είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Turboprop της οικογένειας PW100. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αεροσκάφη που θα έρθουν με leasing στη χώρα θα παραληφθούν και θα ενταχθούν στον στόλο της Aegean το προσεχές φθινόπωρο.

Στο μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι προγραμματίζει αύξηση της χωρητικότητας το 2019, στο δίκτυο εξωτερικού κατά 700.000 θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας συνολικά τα 10,3 εκατ. θέσεις εξωτερικού και 17,7 εκατ. συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας και το δίκτυο εσωτερικού. Η αύξηση αφορά όλο το έτος, αλλά είναι εντονότερη, σε ποσοστιαία μεταβολή, στους χειμερινούς μήνες αλλά και στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου (ήτοι Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο). Οι νέοι προορισμοί που προστίθενται για το 2019 αφορούν σε δρομολόγια από Αθήνα προς Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ιμπιζα, Βαλένθια, Σεράγεβο, Τύνιδα και Σκόπια, ενώ προστίθεται και νέο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αννόβερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μόνο πρόστιμο σε Παπουλή, Μερκή, Σοφρώνη

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι μάλλον επικίνδυνοι, ίσως και οι χειρότεροι τα τελευταία χρόνια. Παλιά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  18:39

ΥΠΕΣ: Θέλουμε να περιορίσουμε τους οικονομικούς μετανάστες

«Όταν έρθουν στην Κύπρο (στην μισή μας πατρίδα) ακόμα 100,000 Άραβες Πακιστανοί και Αφρικανοί σε λίγα ...»
Leon  |  18:31

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X