ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενώπιον Καρούσου Ελληνική και ΕΤΥΚ την Παρασκευή

Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζουν οι Υπουργοί αναμένονται ξεχωριστές συναντήσεις με τα δύο μέρη

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ενώπιον του Υπουργού Μεταφορών που εκτελεί χρέη προσωρινά Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Καρούσου, θα βρεθούν σε ξεχωριστές συναντήσεις Ελληνική Τράπεζα και Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).

Αφού η πρόταση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου έγινε δεκτή και οι δύο πλευρές, ΕΤΥΚ και Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, απέσυρε η μία τις απεργίες και η άλλη τους πλεονασμούς, θα προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με βάσει τους υφιστάμενους θεσμούς και διαδικασίες μετά την λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής.

Μιλώντας στην «Κ» ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος επιβεβαίωσε πως αφού οι δύο πλευρές απέσυραν τις αποφάσεις τους, θα καλεστούν το μεσημέρι σε ξεχωριστές συναντήσεις για να βρεθεί λύση. «Θα ξεκινήσει η διαδικασία διαμεσολάβησης για να βρεθεί η λύση, χαιρετίζουμε την απόφαση και των δύο», σχολίασε. Ο κ. Καρούσος είπε πως από αύριο (Παρασκευή 27 Μαΐου) θα αρχίσει η διαδικασία του διαλόγου και ότι είναι απόφαση προς το δημόσιο συμφέρον.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή 27 Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα που θα ελαχιστοποιούν τις οικονομικές επιπτώσεις του πληθωρισμού που έχουν προκύψει.

Νωρίτερα η Ελληνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την παρέμβαση του για την διατήρηση της εργατικής ειρήνης. Επανέλαβε η Τράπεζα την δέσμευσή της για συζήτηση, μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών του Υπουργείου Εργασίας, όλων των ανοιχτών ζητημάτων σε πνεύμα συνδιαλλαγής, διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της Τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Από πλευράς της η ΕΤΥΚ σε εγκύκλιο σημείωσε ότι η ηγεσία της έλαβε υπ’ όψιν της όλες τις παραμέτρους και τα δεδομένα της στιγμής και ιδιαίτερα ότι με βάσει τα πιο πάνω απομακρύνεται η απειλή απολύσεων (πλεονασμών) για τους υπαλλήλους της Ελληνικής Τράπεζας, αποφάσισε αναστολή των μέτρων (24ωρη προειδοποιητική απεργία) που είχε αποφασισθεί για την 31/5/2022. «Η πιο πάνω αναστολή ισχύει νοουμένου ότι και η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας αποδεχτεί και εφαρμόσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Όλα τα πιο πάνω αποφασίσθηκαν με βάσει την πρόταση/παράκληση του κ.Αβέρωφ Νεοφύτου για να δοθεί η ευκαιρία να αναζητηθεί διέξοδος στο πρόβλημα μακριά από απειλές και εκβιασμούς», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση