ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:37
 

Gordian Holdings η θυγατρική της Apollo που αγόρασε τα ΜΕΔ της Τρ. Κύπρου

Υπότιτλος ο τίτλος του κειμένου δίχως το «Gordian»

Newsroom K

Η εταιρεία Gordian Holdings Limited («Gordian Holdings»), επενδυτής με ηγετική θέση στην αγορά χαρτοφυλακίων εξασφαλισμένων χρεών - δανείων και ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου από χρηματοδοτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται θυγατρικές εταιρείες της Apollo Global Management (ΧΝΥ: APO) (μαζί με τις ενοποιημένες θυγατρικές «Αpollo»), έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων, παγκοσμίως (η «Συναλλαγή»).

Η Συναλλαγή αφορά στη νομική ολοκλήρωση του Έργου Helix (Project Helix) και αποτελεί τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου του, το οποίο περιλαμβάνει 14,024 δάνεια εταιρικών και μικρομεσαίων οφειλετών με το σύνολο των δανειακών συμβάσεων να αγγίζει τα ~€5.7 δισεκατομμύρια τα οποία είναι εξασφαλισμένα από 9,065 ακίνητα (το «Χαρτοφυλάκιο»), από την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ («ΤΚ») στην Gordian Holdings που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2019. Με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η ΤΚ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το Χαρτοφυλάκιο για μια μεταβατική περίοδο υπό την επίβλεψη της Gordian Holdings. Η Συναλλαγή έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Η Συναλλαγή αποτελεί την πρώτη αγορά ΜΕΔ με εξασφαλίσεις που λαμβάνει χώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία ενώ θεωρείται, η μεγαλύτερη, ως σήμερα, μεταβίβαση χαρτοφυλακίου δανείων που έχει πραγματοποιηθεί σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, λειτουργεί ως σημαντικό ορόσημο για τη μείωση των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στην κυπριακή οικονομία, όπως αναφέρεται και στη σχετική έκθεση των οίκων αξιολόγησης S&P και Fitch που εξέλαβαν τη Συναλλαγή ως βασικό παράγοντα στην απόφασή τους να αναβαθμίσουν το δείκτη πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε επενδυτική βαθμίδα.

Η Gordian Holdings έχει εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ως εταιρεία απόκτησης και διαχείρισης δανείων και πιστωτικών απαιτήσεων, και στοχεύει να εναρμονίσει τη διαχείριση του Χαρτοφυλακίου με τις βέλτιστες πρακτικές της αγοράς τηρώντας τα ισχύοντα ρυθμιστικά πλαίσια και τις σχετικές νομοθεσίες. Η Gordian Holdings έχει στο ανθρώπινο δυναμικό της μία ομάδα έμπειρων επαγγελματιών από την Κύπρο και το εξωτερικό σε θέματα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ακινήτων και χρηματοδότησης με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση του υφιστάμενου Χαρτοφυλακίου καθώς επίσης και την υλοποίηση νέων σχετικών επιχειρηματικών ευκαιριών. Η εταιρεία εδρεύει στη Λευκωσία, με γραφεία στη Λεμεσό και Λάρνακα, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης στελεχών για διάφορες θέσεις του οργανωτικού της σχήματος, στοχεύοντας στη συμβολή της ανάκαμψης και ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Gordian Holdings, επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα στο www.gordianholdings.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X