ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Έλον Μασκ προσφέρει 41,39 δισ. δολάρια για εξαγορά του Twitter

Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του 9,2% στο Τwitter, ο μεγιστάνας Ελον Μασκ, δηλώνει έτοιμος να αγοράσει το 100% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης

Kathimerini.gr

Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του 9,2% στο Τwitter, ο μεγιστάνας Ελον Μασκ, δηλώνει έτοιμος να αγοράσει το 100% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έχει ήδη καταθέσει την προσφορά, ύψους 41,39 δισ. δολαρίων, για το σύνολο της εταιρείας στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Το τίμημα των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή είναι κατά 38% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα πριν ανακοινωθεί η είσοδός του στο μετοχικό κεφάλαιο.

Την Τρίτη, ο Μασκ -που είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος στο κοινωνικό δίκτυο – δήλωσε πως τελικώς δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο διοικητικό της συμβούλιο. «O Eλον Μασκ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο διοικητικό μας συμβούλιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Παράγκ Αγκραουάλ.

Σχέδιο για «αποκεντρωμένη κοινωνική δικτύωση»

Σημειώνεται πως ο δισεκατομμυριούχος είχε κατακρίνει τον υπερβολικό παρεμβατισμό στην πλατφόρμα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία λόγου. Ειδικοί προειδοποιούν ότι το όραμα πλήρους κατάργησης οποιουδήποτε περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, προφανώς είναι αντίθετο με την ισχύουσα πολιτική της πλατφόρμας, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού μπορεί να καταλήξει μια τέτοια σύγκρουση.

Την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Μασκ σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα ανέφερε ότι ελπίζει να επιτύχει σημαντικές βελτιώσεις σε αυτήν τους επόμενους μήνες. Εάν το όραμα για «αποκεντρωμένο Twitter» είναι εφικτό να λάβει σάρκα και οστά παραμένει ασαφές. Ακόμα, όμως, και αν είναι δυνατό, θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια καθώς θα χρειαστεί μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία αναδιαμόρφωσης ολόκληρης της πλατφόρμας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ