ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:42
 

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Πέτρου ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΒ

Θα διαδεχθεί τον Χρίστο Μιχαηλίδη, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Πέτρου θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε διαδοχή του Χρίστου Μιχαηλίδη, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Πέτρου ήταν η μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2018. Ο κ. Πέτρου κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου στο νυν Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Η υποψηφιότητα  του κ. Πέτρου θα τεθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά τη συνεδρίασή του που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:30, στα γραφεία της ΟΕΒ, στη Λευκωσία.
 
Αμέσως μετά την επικύρωση της εκλογής του κ. Πέτρου στην Προεδρία της ΟΕΒ, θα διεξαχθεί εκλογική διαδικασία για ανάδειξη τεσσάρων νέων Μελών στην Εκτελεστική Επιτροπή, σε περίπτωση που υπάρχουν πέντε ή περισσότερες υποψηφιότητες.
 
Ποιος είναι ο Γιώργος Πέτρου  
 
Γεννήθηκε στην Έγκωμη Λευκωσίας τo 1947.  Σπούδασε Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία, με ειδίκευση στην Οικονομία και το Βιομηχανικό Νόμο και ακολούθως επέστρεψε στην Κύπρο όπου και εργοδοτείται από την εταιρεία SHELL.
 
Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις και βαθμίδες των Πολυεθνικών ‘’SHELL’’ και ‘’BP’’ τόσο στην Κύπρο όσο και στα κεντρικά γραφεία των Εταιρειών  στην Αθήνα και στο Λονδίνο και το 1995 προήχθη στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ‘’BP Κύπρου’’ όπου υπηρέτησε μέχρι το 2002. Από το 2003 ανέλαβε ως μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Νεοϊδρυθείσας ΒΡ Ανατολικής Μεσογείου.
 
Το 1977,  ίδρυσε  βιοτεχνία κατασκευής πινέλων και ρολών με την επωνυμία PETΑ, η οποία σήμερα  διαθέτει δύο εργοστάσια, στην Κύπρο και την Ιορδανία, με εξαγωγές  σε 15 χώρες.  Τρίτο εργοστάσιο της Εταιρείας, η PETA PLASTICS που ιδρύθηκε το 2000 ειδικεύθηκε στην παραγωγή πλαστικών ειδών συσκευασίας και φιαλών.
 
Το 2007 προχώρησε στην ίδρυση ιδιόκτητης Εταιρείας Πετρελαιοειδών, την STAROIL, που ειδικεύεται στη  διανομή καυσίμων σε εμπορικούς καταναλωτές και νοικοκυριά και πρόσφατα προχώρησε στη δημιουργία Ιδιόκτητων Πρατηρίων Καυσίμων.
 
Διετέλεσε για χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Διυλιστηρίων Πετρελαίου και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος CYMEPA (Cyprus Marine Environment Protection Association). Είναι Πρόεδρος και Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Φιλών Ατόμων με Αλζτχάιμερ που στόχο έχει τη Δημιουργία Κέντρων Ημερησίας Φροντίδας.
 
Εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ το 2005 και από το 2011 υπηρετεί στην Εκτελεστική Επιτροπή. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Ξένων Αγορών, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Μέλος της Επιτροπής Καταστατικού.
 
Είναι νυμφευμένος με την Πάρβιν Πέτρου και έχουν τρία παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

#PoliticsBlog Ο κατατρεγμένος Τζο στη μεγάλη αγκαλιά του Μακαριότατου

«Ευτυχώς που παρατήσατε τις αναλύσεις για την healthy σας και τις κατηγορίες για τον Άντρο! Για αλλαγή ...»
Yiannos  |  12:24

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X