ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:08
 

Οι εξελίξεις των Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων σε συνέδριο στη Λεμεσό

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το ΚΕΒΕ, το Κυπρό-Ρωσικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και την K. Treppides & Co Ltd

Δελτίο Τύπου

Στις 14 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το συνέδριο με θέμα «Επενδυτικά Ταμεία & Κρυπτονομίσματα: Ανάπτυξη και Τεχνολογία», στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Κυπρό-Ρωσικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και την K. Treppides & Co Ltd, σε μία προσπάθεια να ενημερώσουν τους επενδυτές και τη διεθνή αγορά σχετικά με τον τομέα των Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων και τη σχέση που μπορούν να έχουν με την τεχνολογία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων, τις τάσεις στη Διεθνή Αγορά όσο αφορά τα Κρυπτονομίσματα και τη Τεχνολογία καθώς επίσης και τις τελευταίες αλλαγές στον Τομέα των Επενδυτικών Ταμείων τις Κύπρου, τις τάσεις και προκλήσεις των Εταιρειών Διαχείρισης Κεφαλαίων και τους τύπους των διαθέσιμων Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Κ. Μάριο Α. Κοσμά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της K. Treppides & Co Ltd, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε μία σημαντική πρόοδος στο τομέα των Επενδυτικών Ταμείων που συμπεριλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου για τα επενδυτικά ταμεία και το πλήρη φάσμα του νομοθετικού πλαισίου για όλα τα επενδυτικά προϊόντα, που οδήγησαν στην ανάπτυξη της Κύπρου ως ευνοϊκή δικαιοδοσία για Επενδυτικά Ταμεία και Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων.

Ο κ. Άγγελος Γρηγοριάδης, Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων και Πρόεδρός της KPMG, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την ανάπτυξη και τις στατιστικές του τομέα των Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο μαζί με ορισμένα ελκυστικά φορολογικά καθεστώτα για τα Επενδυτικά Ταμεία που δραστηριοποιούνται στην Ναυτιλία . Αναφέρθηκε επίσης και στην αναθεωρημένη και ελκυστική νομοθεσία Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων, η οποία αναμένεται να επέλθει τις προσεχείς βδομάδες.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς της K. Treppides & Co Ltd για τις πιθανές δομές Επενδυτικών Ταμείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσφέρουν Επενδυτικές Στρατηγικές με Cryptos και Τεχνολογία Crypto καθώς επίσης και τις φορολογικές επιπτώσεις τους. 

Επιπλέον, ομιλητές από τη Σιγκαπούρη, τη Μάλτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έμπειροι με τη Τεχνολογία Blockchain, τα Επενδυτικά Ταμεία με επενδυτικές Κρυπτονομίσματα και τις Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων που χειρίζονται Κεφάλαια και επενδυτικές στρατηγικές σχετικές με Cryptos και Τεχνολογία Crypto, μίλησαν για τις εμπειρίες τους στο τομέα αυτό. Έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες δομές, στους κανονισμούς και στις μελέτες που σχετίζονται με τη σχετικά νέα αγορά των Κρυπτονομισμάτων.

Το τμήμα International Compliance and Advisory Services της K. Treppides & Co Ltd αποτελείται από επαγγελματίες με εκτεταμένη γνώση και εμπειρία σε Επενδυτικά Ταμεία και Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων που βοηθούν τη πλειοψηφία των ενεργών Επενδυτικών Ταμείων και Εταιρειών Διαχείρισης Κεφαλαίων στην Κύπρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X