ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προχωρούν οι διαδικασίες για το Tree Hotel

Σε ανοικτή διαβούλευση μέχρι 2 Σεπτεμβρίου η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στις Πλάτρες

Της Μαρίας Ηρακλέους

Προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού των ορεινών περιοχών και συγκεκριμένα της ορεινής Λεμεσού βλέπουν οι επενδυτές πίσω από το νέο έργο στις Πλάτρες. Πρόκειται για το Tree Hotel, μια ξενοδοχειακή μονάδα εκτιμώμενου κόστους 4 εκατ. ευρώ και δυναμικότητας 128 κλινών του Μαρίνου Σωτηρίου στην κοινότητα Πλατρών της επαρχίας Λεμεσού. Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω έργο είχε υποβληθεί πέρσι Έκθεση Πληροφοριών ενώ μετά από την εξέταση των στοιχείων, η Περιβαλλοντική Αρχή ζήτησε την εκπόνηση ΜΕΕΠ, για την αξιολόγηση του.

Μετά την υποβολή της Μελέτης, το έργο βρίσκεται σε ανοικτή διαβούλευση μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικά του έργου

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, η ξενοδοχειακή μονάδα θα έχει δυναμικότητα 128 κλίνες (64 καμπίνες) και θα περιλαμβάνει εστιατόρια, χώρους ευεξίας (θα παρέχονται υπηρεσίες θεραπείας/ευεξίας στο σπα), εσωτερική πισίνα, χώρους πολλαπλών χρήσεων, υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Οι καμπίνες φιλοξενίας θα τοποθετηθούν διάσπαρτα στον χώρο ανάπτυξης, ανάμεσα στα υφιστάμενα δέντρα. Το κεντρικό κτήριο της μονάδας θα έχει ως κύριες υποδομές, χώρο υποδοχής, κουζίνα, εσωτερικό και εξωτερικό χώρο εστιατορίου και lounge bar, χώρο ευεξίας (spa), εσωτερική πισίνα, χώρο μαθήματος γιόγκα και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ΜΕΕΠ, οι αρχικοί σχεδιασμοί της εταιρείας διαφοροποιήθηκαν και ακολουθήθηκαν τελικά εναλλακτικές αρχιτεκτονικές λύσεις, με στόχο την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Για παράδειγμα, το ξενοδοχείο θα παρείχε κλίνες με δυνατότητα φιλοξενίας 200 ατόμων, χώρους χαλάρωσης και ευεξίας, ενώ σύμφωνα με τον συντελεστή δόμησης των τεμαχίων του κύριου του έργου, ο επιτρεπόμενος αριθμός ορόφων είναι 2. Ως εκ τούτου, γα την κάλυψη των αναγκών του έργου, η έκταση του κτηρίου θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερη με αποτέλεσμα, την μεγαλύτερη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών και την αποκοπή περισσότερων δέντρων. Η συγκεκριμένη λύση τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η λύση που εξετάστηκε και επιλέγηκε, ήταν η χωροθέτηση καμπίνων στα τεμάχια, για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας των επισκεπτών στην προτεινόμενη ανάπτυξη. Η συναρμολόγηση των καμπίνων θα γίνει επιτόπου, ενώ θα γίνει αποκοπή ελάχιστου αριθμού δέντρων.

Η διάρκεια κατασκευής του έργου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 18 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση