ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τραπεζική με υψηλό αίσθημα ευθύνης

Η RCB Bank μέσω των ιδίων κεφαλαίων της έχει συγχρηματοδοτήσει μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και συνδεθεί με επιτυχία στο εθνικό δίκτυο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η RCB Bank αναπτύσσεται με σκοπό τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας, το όφελος των πελατών της και τη συμβολή σε μια βιώσιμη κοινωνία. Αυτά τα κοινωνικά κίνητρα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας της Τράπεζας με περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε εκατοντάδες χορηγίες τα τελευταία 15 χρόνια. Ενδεικτικό της κοινωνικής αυτής κουλτούρας, είναι το γεγονός ότι η RCB Bank επέλεξε εν μέσω πανδημίας να γιορτάσει την 25η επέτειό της σε πνεύμα αλληλεγγύης και πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει την ανθρώπινη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της, με δωρεά 12 αναπνευστήρων που ενίσχυσαν σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας. Επιπρόσθετα, στήριξε με χορηγία 100.000 ευρώ τις ακόλουθες τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις με το συμβολικό ποσό των 25.000 ευρώ: Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης, Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, Συμβούλιο Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής «Φωνή» και Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά».

Τοπικές ομάδες, μεγάλοι οργανισμοί καθώς και ιδρύματα σε όλη την Κύπρο, στηρίζονται ετησίως από την Τράπεζα, η οποία με περηφάνια συγκαταλέγεται μεταξύ των κύριων χορηγών της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και βρίσκεται δίπλα στον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη από το ξεκίνημά του. Η RCB Bank προσφέρει ακόμη απτή υποστήριξη στις τέχνες και τον πολιτισμό, φέρνοντας στην Κύπρο τα πιο γνωστά μπαλέτα με κορυφαία ονόματα, όπως η Σβετλάνα Ζαχάροβα.

Η εκπαίδευση είναι ένας άλλος σημαντικός πυλώνας της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της Τράπεζας. Το Οικονομικό Θερινό Πρόγραμμα για φοιτητές, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του CEO της RCB Bank, Δρ. Κιρίλ Ζιμάριν, εντοπίζει τις νέες τάσεις και προκλήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και φέρνει κάθε χρόνο στην Κύπρο φοιτητές από το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο Βαρσοβίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και το Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολής Διοίκησης).

Οι εκδηλώσεις καθαρισμού παραλιών από όλο το προσωπικό της RCB Bank αντικατοπτρίζουν ταυτόχρονα την κουλτούρα και τη δέσμευση των ανθρώπων της για το περιβάλλον της Κύπρου. Η στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση έργων όπως το μονοπάτι στην περιοχή της Αμαθούντας, την πασχαλινή διακόσμηση του κεντρικού κόμβου του Αγίου Νικολάου και την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην οδό Στασικράτους στη Λευκωσία.

Με προσήλωση στην κυπριακή οικονομία

Η RCB Bank είναι πολύ περισσότερα από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Είναι αξιόπιστος συνεργάτης που υποστηρίζει τις επιχειρηματικές ιδέες, τις επενδύσεις των πελατών της στην Κύπρο και την κυπριακή οικονομία. Παρέχει σοβαρές λύσεις και είναι μια από τις πρώτες επιλογές των μεγάλων εταιρειών και των μικρομεσαίων σε ολόκληρη την Κύπρο. Η Τράπεζα στέκεται σταθερά δίπλα σε πελάτες που αντιπροσωπεύουν τους πιο σημαντικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας, κι εκεί όπου η ζήτηση προέρχεται κυρίως από το εξωτερικό όπως ο τουρισμός και οι εξαγωγικές βιομηχανίες, τα φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά και λιανική, χονδρική πώληση, αρτοποιεία, τροφοδοσία, ρομποτική και εκπαίδευση.

«Πράσινη Τράπεζα»

Η στήριξη που παρέχει η RCB Bank στις προσπάθειες της Κύπρου για επίτευξη των στόχων της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της δέσμευσης της Τράπεζας να συμβάλει στην ανάπτυξη της Κύπρου και να ανταποκριθεί στις πράσινες υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ. Μέσω των ιδίων κεφαλαίων της και στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), έχουν λάβει χρηματοδότηση μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και συνδεθεί με επιτυχία στο εθνικό δίκτυο.

Καινοτομία

Μετατρέποντας το όραμά της σε συγκεκριμένη στρατηγική, η RCB Bank στοχεύει στην περαιτέρω οργανική ανάπτυξη, την επέκταση των επιχειρήσεων στην Κύπρο καθώς και την επιχειρησιακή και τεχνολογική υπεροχή. Έχει καθιερωθεί ως ένας σύγχρονος οργανισμός που εισήλθε με επιτυχία στο τραπεζικό οικοσύστημα και προσφέρει στους εκλεκτούς της πελάτες ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, ψηφιακές και ανέπαφες λύσεις για καλύτερο και ασφαλή έλεγχο των οικονομικών. Η σύγχρονη τραπεζική εδράζεται στην εμπειρία των πελατών και η RCB Bank θα συνεχίσει να θέτει τους πελάτες και τις ανάγκες τους ως ύψιστη προτεραιότητά της θέλοντας να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα και την ανάπτυξη της οικονομίας της, παραμένοντας πιστή στις βασικές αξίες: εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα, αριστεία.

RCB Bank & Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνδρομή της RCB Bank στις προσπάθειες για αναβάθμιση της επιστημονικής έρευνας στην Κύπρο και διεθνώς, για την αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών. Σταθερή είναι η στήριξη που προσφέρει στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), ένα διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό κέντρο που δραστηριοποιείται στον τομέα της εξειδικευμένης νευρολογίας, της γενετικής και των βιοϊατρικών επιστημών από το 1990. Η αποστολή του ΙΝΓΚ εστιάζεται στην προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών, στη διεξαγωγή καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων και στην παροχή μεταπτυχιακών προγραμμάτων μέσα από τη μεταπτυχιακή Σχολή του Ινστιτούτου, τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Τόσο το Ινστιτούτο όσο και η Σχολή δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμοσμένη και καινοτόμο έρευνα και τα αποτελέσματά τους μεταφράζονται σε υπηρεσίες με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο, τον ασθενή και την κοινωνία.

Τα τελευταία τρία χρόνια η RCB Bank χρηματοδοτεί ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα του ΙΝΓΚ με τη χρήση της καινούριας τεχνολογίας Αλληλούχισης DNA Νέας Γενιάς (Next Generation Sequencing) για τη διάγνωση και μελέτη ασθενειών. Η χορηγία ύψους 180.000 ευρώ ήταν καταλυτική στην προσπάθεια για τον εντοπισμό τη διάγνωση ασθενών που παρέμεναν αδιάγνωστοι. Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από όλα τα τμήματα του Ινστιτούτου για τη διεκπεραίωση της έρευνας σε ασθενείς κυρίως με κληρονομικές ασθένειες, όπως μυοκαρδιοπάθειες, οικογενή τύφλωση, πρώιμη εφηβεία, μιτοχονδριακές διαταραχές, πολλαπλή σκλήρυνση, σύνδρομα δυσπλασίας, ανευρίσματα και αντίσταση καρκίνων σε φάρμακα, πολλαπλές συγγενείς ανωμαλίες, νευρολογικές διαταραχές, κληρονομικούς επαναλαμβανόμενους πυρετούς. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι άκρως ελπιδοφόρα αφού έδωσαν μια κατεύθυνση σε μέχρι τώρα άλυτα ιατρικά θέματα. Τα αποτελέσματα ή μέρος των αποτελεσμάτων των ερευνητικών προγραμμάτων που διενεργήθηκαν, έχουν δημοσιευθεί ή έτυχαν έγκρισης για δημοσίευση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κάποια έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια. Πέραν του τριετούς ερευνητικού προγράμματος, η RCB Bank συνδράμει ποικιλοτρόπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. Επί σειρά ετών στήριξε τον θεσμό του TELETHON, για στήριξη των ασθενών που πάσχουν από μυϊκές ή νευρομυϊκές παθήσεις.

Επιπλέον, συνέβαλε με εισφορά 25.000 ευρώ στην αναβάθμιση του εξοπλισμού της Μονάδας Φυσιοθεραπείας του ΙΝΓΚ, η οποία εξυπηρετεί ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες νευρολογικές, νευρομυϊκές και γενετικές παθήσεις. Οι δραστηριότητες της Μονάδας περιλαμβάνουν εξειδικευμένα πρωτόκολλα θεραπευτικής παρέμβασης, αξιολογήσεις τεχνικών μέσων και τροχοκαθισμάτων, καθώς επίσης και συμμετοχές σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Σημαντική είναι η συνδρομή της RCB Βank και στην στήριξη του προγράμματος υποτροφιών της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ, η οποία προσφέρει αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ (MSc) και Διδακτορικό (PhD) στη Μοριακή Ιατρική, στην Ιατρική Γενετική, στη Νευροεπιστήμη και στη Βιοϊατρική Έρευνα. Η Σχολή μετρά πλέον σχεδόν 10 χρόνια παρουσίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Κύπρου με πέραν των 200 αποφοίτων οι οποίοι εργοδοτούνται στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση