ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:13
 

Άλλες 250 αιτήσεις για το ΕΣΤΙΑ

Λείπουν μερικά έγγραφα από δανειολήπτες – Στις 354 βάσει στοιχείων μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

Newsroom K

Δειλά μεν, αλλά αναπτύσσει μερικώς δυναμική το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, το οποίο αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση προβληματικών δανείων δανειοληπτών με επιχορήγηση της μηνιαίας δόσης τους.

Την επιτροπή οικονομικών της Βουλής απασχόλησε η πορεία αιτήσεων από δανειολήπτες για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Ο Διευθυντής του συνδέσμου τραπεζών, Μιχάλης Κρονίδης, ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ έφτασαν τις 104, ωστόσο υπάρχουν άλλες 250 για τις οποίες λείπουν μόνο 1- 2 έγγραφα. Άρα, όπως είπε, είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρωθούν και αυτές.

Από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, η εκπρόσωπός της Βασιλική Χατζηαδάμου είπε πως ναι μεν οι αιτήσεις είναι λίγες, αλλά το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Σχέδιο μεγάλο. Τόνισε ότι 7.700 πρόσωπα έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για το Σχέδιο, επιφυλάχθηκε όμως πως ίσως να είναι και μεγαλύτερο, διότι αρκετοί χρησιμοποιούν και το διαδίκτυο για την πληροφόρησή τους επί του Σχεδίου.

Την ίδια ώρα, μεγάλη συζήτηση έγινε για τα χρήματα που χρειάζεται να καταβάλλουν οι δανειολήπτες σε κτηματολόγιο και τράπεζες ώστε να αιτηθούν για το ΕΣΤΙΑ. Βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Οικονομικών κάκισαν το γεγονός πως οι προβληματικοί δανειολήπτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα πρέπει να πληρώσουν αρκετά χρήματα για να προχωρήσουν στην αίτηση των δανείων τους. Παρουσίασαν περιπτώσεις, όπου ο δανειολήπτης θα πρέπει να καταβάλλει χρήματα στο κτηματολόγιο για να λάβει ένα έγγραφο, στην τράπεζα επίσης χρήματα για να λάβει αντίστοιχα, ενώ άμα διαφωνεί με την εκτίμηση της τράπεζας όσον αφορά στην αξία του ακινήτου του, θα πρέπει να πληρώσει ιδιώτη εκτιμητή. Όλα τα παραπάνω «φουσκώνουν» την αίτηση του ΕΣΤΙΑ στα 500 ευρώ.

Έκκληση έγινε δε, ακόμα μία φορά από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, από Επιτροπής Οικονομικών και τραπεζών να προχωρήσουν σε αιτήσεις ακόμα και δανειολήπτες που το δάνειο τους «κοκκίνησε» μετά την 30.9.2017.

Όσον αφορά για τις χρεώσεις στις αιτήσεις, γίνονται διαβουλεύσεις να ελαχιστοποιηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X