ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: 1.3 εκατ. έχουν εισπραχθεί από τη Λίστα Λαγκάρντ

Οι προσπάθειες του τμήματος φορολογίας συνεχίζονται ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

ΚΥΠΕ

Ποσό ύψους €1,3, εκατ. έχει εισπραχθεί μέχρι στιγμής που σχετίζεται με τη λίστα Λαγκάρντ, όπως δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, την Πέμπτη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών για το θέμα, κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τη δική του πλευρά, οι προσπάθειες του τμήματος φορολογίας συνεχίζονται και πρόσθεσε ότι «έχουν εισπραχθεί €1,3 εκατ. που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ».

Το γεγονός επιβεβαίωσε, εξάλλου, με παρέμβασή του ενώπιον της Επιτροπής αργότερα και ο ίδιος ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης, ο οποίος ανέφερε ότι τρεις περιπτώσεις από τα 490 προφίλ υψηλού κινδύνου που εντόπισαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ παρακολουθούνταν ήδη από το Τμήμα.

Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα να διενεργηθούν έλεγχοι εύκολα για ύπαρξη λογαριασμών στο εξωτερικό, κάτι που πλέον είναι εφικτό με την πρόσβαση των αρχών στο σύστημα CRS (Common Reporting Standard).

Σε σχέση με την προσπάθεια που καταβάλλει το Τμήμα, ανέφερε ότι έχουμε 52 προφίλ που είναι στο τελικό τους στάδιο. Σε 40 προφίλ είναι ζήτημα απλώς αποστολής των τελικών επιστολών, πρόσθεσε. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δύο με τρεις περιπτώσεις εν τέλει θα καταλήξουν στο Γενικό Εισαγγελέα για να αξιολογήσει κατά πόσο θα πρέπει το θέμα να προωθηθεί ποινικά. Για τα υπόλοιπα, σημείωσε, είμαστε στο στάδιο εξέτασης, διαπραγμάτευσης για να καταλήξουμε στο τελικό ποσό.

Ο κ. Τσαγκάρης είπε ότι το ποσό που εκκρεμεί είναι σύμφωνα με τις φορολογίες που έχει ετοιμάσει το Τμήμα, περίπου €24 εκατ. Σύμφωνα με τα λεχθέντα, για τα €1,3 εκατ. που εισπράχθηκαν είχαν αρχικά εκδοθεί φορολογίες ύψους €7,4 εκατ. και €4,1 εκατ. επιβαρύνσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση