ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Περιβάλλοντος: Επιβάλλεται στροφή στις πράσινες πολιτικές και την κυκλική οικονομία

H 12η Δεκεμβρίου 2015 αποτελεί το κομβικό σημείο μιας παγκόσμιας απόφασης που δήλωσε μέσω της Συμφωνίας για το Κλίμα ότι όλα τα κράτη συμφωνούν υπέρ της πράσινης οικονομίας.

ΚΥΠΕ

Οι πόροι που διαθέτει ο πλανήτης δεν είναι ανεξάντλητοι ως εκ τούτου οι κινήσεις μας επιβάλλεται να στραφούν υπέρ των πράσινων πολιτικών της κυκλικής οικονομίας, είπε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου σε δήλωσή της για την 5η επέτειο της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Σημείωσε ότι η δωδέκατη Δεκεμβρίου 2015 αποτελεί το κομβικό σημείο μιας παγκόσμιας απόφασης που δήλωσε μέσω της Συμφωνίας για το Κλίμα ότι όλα τα κράτη συμφωνούν υπέρ της πράσινης οικονομίας.

Όπως επεσήμανε η κ. Βασιλείου οι δείκτες των χωρών ήδη από καιρό σήμαναν συναγερμό και μετά από έντονες διαβουλεύσεις κατέληξαν πριν 5 χρόνια σε αυτό το κείμενο που αποτελεί δέσμευση συνεργασίας και πράξεων υπέρ της περιβαλλοντικής ωφελιμότητας.

Περαιτέρω η Επίτροπος παρατήρησε πως παρά τη στάση της Κυβέρνησης Τραμπ, η συμφωνία των Παρισίων όχι μόνο δεν ατόνησε αλλά κυρίως για την Ευρώπη οδήγησε στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία η οποία δίνει σαφέστατες κατευθύνσεις για τους άξονες προτεραιότητας.

Πράσινη Καινοτομία και πράσινα επαγγέλματα, προστασία και ενίσχυση της βιοποικιλότητας, πράσινη ενέργεια και αντιμετώπιση των ρύπων, είναι μόνο μερικοί από τους στόχους που τέθηκαν και καλούνται να εξομαλύνουν τις επιπτώσεις από την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζουμε, ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση