ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:06
 

Φορολογική δήλωση και για κάτω από 19.500 ευρώ ετήσιο εισόδημα

Εγκρίθηκε τροποποιητικό νομοσχέδιο που ενισχύει τη φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους

Newsroom K

Τροποποιητικό νομοσχέδιο που ενισχύει τη φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει ένα τροποποιητικό νομοσχέδιο που ενισχύει τη φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους, ενισχύει τη δυνατότητα ενάσκησης της αποτελεσματικού φορολογικού ελέγχου.

Μια πτυχή αφορά την υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης από όλους όσοι έχουν εισόδημα και όχι μόνο από όσους έχουν εισόδημα πάνω από τις 19 χιλιάδες 500 ευρώ τον χρόνο που είναι το αφορολόγητο όριο.

Πρόκειται για μια ολιγόλεπτη εργασία μέσα από την ηλεκτρονική οδό, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της φορολογικής βάσης και για να αποκαλυφθούν ουσιαστικά όσοι φοροδιαφεύγουν.

Μια δεύτερη πρόνοια αφορά την υποχρέωση από το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων, όσων παράγουν υπηρεσίες και προϊόντα, να δέχονται ηλεκτρονική πληρωμή, δηλαδή με κάρτα. Δεν θα είναι υποχρέωση ασφαλώς του καταναλωτή να πληρώνει με κάρτα, αλλά αν το επιθυμεί ο καταναλωτής τότε θα είναι υποχρέωση της επιχείρησης να δέχεται κάρτα. Αυτό το μέτρο θα ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές και θα ενισχύσει τον φορολογικό έλεγχο.

Εισάγεται επίσης πρόνοια που ευθυγραμμίζει μη πληρωμή φόρου εισοδήματος με τη μη πληρωμή ΦΠΑ. Είναι ποινικό αδίκημα η μη πληρωμή ΦΠΑ, θα πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα και η μη πληρωμή επιβεβαιωμένου φόρου εισοδήματος».
Ερωτηθείς για το θέμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να προβεί σε δηλώσεις επ’ αυτού εφόσον επίκειται απόφαση δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι η Δημοκρατία, μέσω του Γενικού Εισαγγελέα έχει καταθέσει την υπεράσπιση της.

Είπε ακόμα ότι η πρόταση της Κυβέρνησης αφορά «τη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών, αποκατάσταση που έχει ξεκινήσει και μέχρι το 2022 θα υπάρξει πλήρης άρση των αποκοπών, κάτι που διασφαλίζει και τη σταθερότητα της οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X