ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειωμένες σε εμβαδόν και αξία οι νέες άδειες οικοδομής το πρώτο εξάμηνο

Τι δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία

ΚΥΠΕ

Μείωση και στο εμβαδόν και στην αξία σημειώνεται στις νέες άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία την Τρίτη.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022, εκδόθηκαν 3.898 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 3.990 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση 2,3%. Συγκεκριμένα, οι άδειες οικοδομής για οικιστικές μονάδες μειώθηκαν κατά 6,2% αυτή την περίοδο, ενώ αυξήθηκαν οι άδειες για κατασκευή δρόμων (34,8%) και τα έργα πολιτικού μηχανικού (24,9%).

Ταυτόχρονα, η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 9,1%, με την αξία των οικιστικών μονάδων να πέφτει κατά 11,6% και την αξία της κατασκευής δρόμων και έργων πολιτικού μηχναικού να αυξάνονται κατά 25,6% και 35,1% αντίστοιχα.

Το συνολικό εμβαδόν επίσης μειώθηκε κατά 12,4%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, καθώς το εμβαδόν των οικιστικών κτιρίων έπεσε κατά 10,9% και των μη οικιστικών κατά 21,4%.

Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 5%. Οι μονοκατοικίες μειώθηκαν κατά 9,6%, οι διπλοκατοικίες κατά 6% και οι οικιστικές πολυκατοικίες κατά 3%, ενώ οι μικτές πολυκατοικίες αυξήθηκαν κατά 7,2%.

Ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις Δημοτικές Αρχές και τις Επαρχιακές Διοικήσεις κατά τον Ιούνιο 2022 ανήλθε στις 626. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €220,1 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 202,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 1.146 οικιστικές μονάδες.

Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση