ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά το τέλος Μαρτίου αρχίζουν οι εκποιήσεις

Ολοκληρώνεται η περίοδος χάριτος που έδωσαν σε δανειολήπτες που θα έμπαιναν στο ΕΣΤΙΑ οι τράπεζες

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η υποχρέωση των κυπριακών τραπεζών για αναστολή των νομικών μέτρων σε πελάτες που έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο κυβερνητικό Σχέδιο Εστία σταματά το Μάρτιο. Βάσει των όσων υποσχέθηκαν από κοινού Υπουργείο Οικονομικών και Σύνδεσμος Τραπεζών, η αναστολή θα ίσχυε για το διάστημα που εκκρεμούσε εναντίον των δανειοληπτών που έχουν ΜΕΔ η προς εξέταση αίτηση για ένταξη στο Σχέδιο Εστία.

Μετά το τέλος Μαρτίου όπως είναι επόμενο, αν η αίτηση του κάθε δανειολήπτη που αιτήθηκε να μπει στο Σχέδιο ΕΣΤΙΑ και παραμένει δίχως όλα τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, καμία Τράπεζα δεν θα δεσμεύεται από αυτή την υποχρέωση.

Σημειώνεται δε, πως σε αυτή τη θέση ήδη βρίσκονται όσοι ήταν στην αρχική περίμετρο του Σχεδίου, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση στο ΕΣΤΙΑ και ούτε προχώρησαν μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου 20200 σε άλλη διευθέτηση ή αναδιάρθρωση.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τραπεζικές πηγές, σημαντικό παραμένει το θέμα των ελλιπών αιτήσεων του Σχεδίου, διότι οι αιτητές με ελλιπείς αιτήσεις, όπως τονίζουν, "θα πρέπει να αντιληφθούν πως είναι προς το συμφέρον τους να κινηθούν άμεσα και να φέρουν μέσα ότι υπολείπεται από τα αποδεικτικά στοιχεία, καθώς και να συμπληρώσουν πλήρως και ορθά την αίτηση, αφού σε αρκετές περιπτώσεις αυτή έχει σταλεί μόνο με όνομα και υπογραφή". Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως όσο πιο γρήγορα οι πελάτες ανταποκριθούν για να φέρουν μέσα τα στοιχεία στις τράπεζες, θα κερδίσουν προτεραιότητα και θα μπορέσει η αίτηση τους να προωθηθεί στο Υπουργείο Εργασίας για έγκριση.

Ολοι στρατηγικοί

Όλοι όσοι ήταν στην αρχική περίμετρο του ΕΣΤΙΑ, δηλαδή περί τους 10.000 δανειολήπτες και δεν υπέβαλαν αίτηση, θα αρχίσουν να θεωρούνται στρατηγικοί κακοπληρωτές, καθώς όπως υπογραμμίζουν η κυβέρνηση έδωσε την δυνατότητα σε όλους, ακόμη και αυτούς που δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, να υποβάλουν αίτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση