ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραμένει σε τροχιά αυστηρής νομισματικής πολιτικής η Τουρκία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας στις 30 Ιανουαρίου δεσμεύτηκε για την διατήρηση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας στις 30 Ιανουαρίου δεσμεύτηκε για την διατήρηση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής έως ότου είναι θα πεπεισμένη ότι ο πληθωρισμός μειώνεται περαιτέρω. Η συγκεκριμένη δημόσια δέσμευση εκλαμβάνεται στην Άγκυρα ως ένα νέο, αυστηρό μήνυμα του επιτελείου της τουρκικής οικονομίας στην κυβέρνηση της χώρας.

«Η αυξημένη τάση προς τον αποπληθωρισμό, η επιβράδυνση της τάσης του πληθωρισμού καθώς και η σημαντική μείωση των τιμών του πετρελαίου και των εισαγωγών παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για τον πληθωρισμό για το 2019», υπογράμμισε σε σχετικό μήνυμα του ο κεντρικός τραπεζίτης της Τουρκίας, Murat Çetinkaya.

«Από την άποψη αυτή, μια πρόσθετη αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα μπορούσε να εισαχθεί όταν αυτό θα κριθεί απαραίτητο», πρόσθεσε ο έμπειρος τραπεζίτης.

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μείωσε την πρόβλεψη του πληθωρισμού για το 2019 κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 14,6% και ο κ. Çetinkaya δήλωσε ότι θα επιδιώξει να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφιους αριθμούς για να συγκλίνει με το στόχο του 5% - τον μεσοπρόθεσμο στόχο του πληθωρισμού - σε τρία χρόνια.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας έφθασε το 20,30 το Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο

Ο κ. Çetinkaya δήλωσε ότι το ποσοστό θα κυμανθεί μεταξύ 11,9% και 17,3% μέχρι το τέλος του 2019. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας έφθασε το 20,30 το Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η «μέτρια» μείωση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό και η «διαβεβαίωση» μιας συνεχιζόμενης αυστηρής νομισματικής πολιτικής θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση των ανησυχιών της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ στην Νήσο Των Αγίων εσυνετελέσθη η Μεγαλύτερη Οργανωμένη τραπεζική ληστεία του Αιώνα εις βάρος ενός κοιμώμενου Λαού κι οι υπαίτιοι (πολιτικοί και τραπεζίτες) ποτέ στην ουσία δεν τιμωρήθηκαν κι έχουμε και το θράσος να κοροιδεύουμε άλλους οι οποίοι με ακραία μέτρα λιτότητος επιβίωσαν.
Το ότι αυτοί οι `άλλοι` είναι κι οι κατέχοντες μας δηλαδή οι Τούρκοι είναι ακόμη χειρότερον.
Ποιός δεν θυμάται τις απίστευτες μπαρούφες των πολιτικών και των τάχα, "αναλυτών" ότι κατέρρεε η Τουρκική οικονομία κι ο ίδιος ο Ερντογάν από νηπιακές πολιτικές ενός μίας χρήσης Προέδρου των ΗΠΑ, του Τράμπ?
Όλοι οι θεσμοί στην Κύπρο (που μας έμεινε!!) πχ εκτελεστική, δικαστιή και νομοθετική εξουσία έχουν αλωθεί μέσω της διαφθοράς και της μόνιμης ατιμωρησίας στο μικρόκοσμο της αμαρτίας στον οποίο ζούμε κι επιχαίρουμε. Το μεγάλο πάρτυ της διαφθοράς και των μιζών με τα δαιβατήρια και των τάχα, ¨ξένων επενδύσεων" όλοι το γνωρίζουμε.. Τώρα που έρχεται η Greco όλα τα ποντίκια πηδάνε από το καράβι να γλυτώσουν κηρύττοντας αυτά που έπρεπε να τα κάνουν εδώ και δεκαετίες αλλά ποτέ δεν.........
Κύπρος 2019 : Σοβαρότης μηδέν!!!

Θεοχάρης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X