ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: Δεν υπάρχουν απεριόριστοι πόροι στήριξης

Το πακέτο της κυβέρνησης για μέτρα το Μάιο και τον Ιούνιο, φτάνει πλέον το 5.4% του ΑΕΠ ή 1,32 δισ. ευρώ

Newsroom K

Τη θέση πως η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν υπάρχουν απεριόριστοι πόροι για στήριξη της οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορωνοιού ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου όπου έγινε ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, ο Υπουργός σημείωσε πως, «σήμερα στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε μία ενημέρωση αλλά και μία διεξοδική συζήτηση όσον αφορά στα θέματα της οικονομίας. Το δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της κυβέρνησης με την επέκταση κάποιων Σχεδίων για το μήνα Μάιο και Ιούνιο, φτάνει πλέον το 5.4% του ΑΕΠ ή 1,32 δισ. ευρώ και ξεπερνάει το 3% του ΑΕΠ που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Eurogroup".

Ο κ. Πετρίδης κατέστησε σαφές ότι, η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν υπάρχουν απεριόριστοι πόροι. "Αυτό που απαιτείται σε μια βαθιά κρίση είναι να επιδείξουμε πολιτικός κόσμος και κυβέρνηση τη μέγιστη ενότητα και υπευθυνότητα ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο τρόπο το επόμενο πολύ δύσκολο διάστημα. Ο Υπουργός τόνισε ότι, "πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που μας παρέχονται σε Ευρωπαικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα όπου ήδη Ευρωπαική Επιτροπή προωθήσει και που αφορούν κρατικές εγγυήσεις σε επιχειρήσεις μέσω δανεισμού. Επί του συγκεκριμένου, ο κ. Πετρίδης σχολίασε πως έγινε μία διεξοδική συζήτηση και τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν οι προτάσεις των κομμάτων ούτως ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει και αυτό το εργαλείο.

"Φυσικά, η δυνατότητα ανάκαμψη της οικονομίας και τα οικονομικά δεδομένα βασίζονται πάντα στην περίοδο για την οικονομία παραμένει ανενεργή. Είμαστε από τα κράτη μέλη τα οποία έχουν πάρει τα πιο αυστηρά μέτρα για να περιορίσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών και συνεπάγεται με μεγαλύτερες επιπτώσεις στην οικονομία. Η επιτυχία θα κριθεί επίσης και στο σταδιακό άνοιγμα των τομέων της οικονομίας» κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται πως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε τη Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου και του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση