ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η UBS προσφέρει έως 1 δισ. δολ. για εξαγορά της Credit Suisse

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, κατέθεσε προσφορά για εξαγορά της Credit Suisse αντί ποσού έως και 1 δισ. δολ., σύμφωνα με τους Financial Times

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, κατέθεσε προσφορά για εξαγορά της Credit Suisse αντί ποσού έως και 1 δισ. δολ., με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει την αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου να παρακαμφθεί μια ψηφοφορία των μετόχων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, μετέδωσαν οι Financial Times.

Κατά το ίδιο μέσο, η συμφωνία εξαγοράς αναμένεται να υπογραφεί εντός των επομένων ωρών.

Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να παρουσιάσουν μια λύση για την Credit Suisse πριν να ανοίξουν ξανά οι αγορές, αύριο Δευτέρα. Η UBS δέχεται πιέσεις να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της Credit Suisse.

Μέλη της ελβετικής κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, μετέδωσε η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS πρέπει να σφραγιστεί σήμερα, είχε αναφέρει χθες η εφημερίδα Blick.

Υπό κανονικές συνθήκες, μια διαδικασία εξαγοράς απαιτεί μήνες. Ωστόσο οι ελβετικές αρχές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν την UBS να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις της, εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που ασκείται από τους μεγάλους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς εταίρους της Ελβετίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για τις δικές τους χρηματοπιστωτικές αγορές, ανέφερε η Blick.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και τη UBS ότι θα στηρίξει την προταθείσα εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Χθες, πηγές με γνώση των συζητήσεων είχαν δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι η τράπεζα UBS επεδίωκε να λάβει κρατικές εγγυήσεις ύψους περίπου 6 δισ. δολαρίων για μια πιθανή εξαγορά της Credit Suisse.
Οι εγγυήσεις θα κάλυπταν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και τα πιθανά δικαστικά έξοδα, ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το Reuters.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών απηύθυνε έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

«Υπάρχει ένα τεράστιο διακύβευμα για τους περίπου 17.000 υπαλλήλους της Credit Suisse στην Ελβετία και επομένως για την εθνική μας οικονομία», τόνισε.

Οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης στην Credit Suisse συναντούν σημαντικά εμπόδια. Εάν αυτή εξαγοραστεί από την UBS, ενδέχεται να περικοπούν 10.000 θέσεις εργασίας, μετέδωσε χθες το Reuters.

 

Με πληροφορίες από REUTERS, FINANCIAL TIMES

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση