ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πηλείδου: Μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας

Υπογράμμισε την σημασία της ολοκληρωμένης στρατηγικής για την Γαλάζια Ανάπτυξη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Την αναγκαιότητα για διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας», τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Εμπόριο και την Ανταγωνιστικότητα, σε Συνέδριο που διεξήχθη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ναυτιλίας στις Βρυξέλλες, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός ζήτησε «την εισαγωγή νέων κινήτρων που θα διασφαλίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή του τομέα και τη στήριξη της ναυτιλιακής τεχνολογίας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης» και υπογράμμισε «τη σημασία της ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, η οποία θα συμβάλει στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη των κρατών μελών της ΕΕ».

Το «FlagShip Conference», στο οποίο τοποθετήθηκε η Υφυπουργός, διοργανώθηκε από την Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μεταφορών της ΕΕ και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για την ευρωπαϊκή και διεθνή ναυτιλία. Μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου, ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Kitack Lim, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργοί, πλοιοκτήτες και υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς ναυτιλίας.

Όπως έγινε γνωστό, η Ν.Πηλείδου κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει επίκαιρα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή και διεθνή ναυτιλία. Η Επίτροπος παρουσίασε τις προτεραιότητες και τους στόχους της Επιτροπής και ζήτησε τη στήριξη της Κύπρου στα ευρωπαϊκά και διεθνή ναυτιλιακά φόρα. Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε την Επίτροπο ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στις εργασίες της ΕΕ και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας διεθνώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση