ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΡΑΕΚ: Στη δημόσια διαβούλευση οι όποιες απόψεις για τις ΑΠΕ και την ΑΗΚ

Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία απέστειλε επιστολή στη ΡΑΕΚ για το θέμα

ΚΥΠΕ

Στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με τη ρύθμιση της ανάπτυξης έργων ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή από την ΑΗΚ, παρέπεμψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) τα όποια παράπονα για το όλο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία απέστειλε επιστολή στη ΡΑΕΚ για το θέμα, ενώ έντονες ανησυχίες εκφράζουν και συντεχνίες της ΑΗΚ.

«Η ΡΑΕΚ, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, ανακοινώσεις και επιστολές, ανακοινώνει ότι αναφορικά με το Προσχέδιο Ρυθμιστικής Απόφασης με τίτλο ‘Ρύθμιση Ανάπτυξης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για Ηλεκτροπαραγωγή από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου’ που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 27 Μαΐου 2022 για δημόσια διαβούλευση, θα ακουστούν, ως καθορίζει η σχετική Νομοθεσία, οι απόψεις όλων των επηρεαζόμενων πλευρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΡΑΕΚ και καλεί «όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα σχόλια τους κατά τη δημόσια διαβούλευση».

Σημειώνεται ότι η ΡΑΕΚ θα προχωρήσει στην έκδοση της Ρυθμιστικής Απόφασης κατόπιν ενδελεχούς μελέτης και αξιολόγησης όλων των σχολίων που θα ληφθούν κατά τη δημόσια διαβούλευση «με γνώμονα και στόχο πάντα το όφελος του τελικού καταναλωτή».

«Σχόλια, ενστάσεις ή/και παραστάσεις επί του Προσχεδίου της πιο πάνω Ρυθμιστικής Απόφασης μπορούν να υποβληθούν γραπτώς στην ΡΑΕΚ στον ιστότοπο της ΡΑΕΚ (www.cera.org.cy) ή να σταλούν μέσω τηλεομοιότυπου στο 22667763 έως και την 24η Ιουνίου 2022», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση