ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:44
 

Στην επ. Εμπορίου το θέμα των καυσίμων

Στην συνεδρία θα είναι παρόν και ο υποουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην Επιτροπή Εμπορίου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των τιμών των καυσίμων, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, την ώρα που οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης συνέχισαν και σήμερα την ανοδική τους πορεία.

Πρόθεση των κομμάτων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άγγελο Βότση, είναι να συζητηθεί και να εξεταστεί ειδικότερα το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας που επιβάλλεται στα καύσιμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βότσης, ερωτηθείς για το θέμα από το ΚΥΠΕ, έχει ήδη σταλεί επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών και αναμένεται διευθέτηση της ημερομηνίας για τη συνεδρία της Επιτροπής.

«Θα έρθει η Κυβέρνηση να δούμε αν την απασχολεί με τον τρόπο που μας απασχολεί κι εμάς το θέμα» είπε, σημειώνοντας πως το μέτρο της μείωσης της φορολογίας, θα έχει και κοινωνικές προεκτάσεις και θα είναι καθολικό, εφόσον θα επωφεληθεί από αυτό όλος ο λαός, ενώ ταυτόχρονα θα έχει και αναπτυξιακές επιπτώσεις, διότι η αύξηση των τιμών μειώνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Υπέδειξε επίσης πως η οικονομία πάει καλύτερα και πρόσθεσε ότι «εφόσον διάφορα αιτήματα άρχισαν να μπαίνουν και ενδεχομένως και να ικανοποιούνται, εμείς θεωρούμε ότι αν ικανοποιηθεί ένα τέτοιο αίτημα που θα αφαιρέσει έσοδα από το κράτος σε ένα πόσο που να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα και να μειώσει τις τιμές ουσιαστικά, θα είναι προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και του πολίτη».

Ερωτηθείς τι θα πράξουν τα κόμματα εάν η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο μέτρο, ο κ. Βότσης είπε πως τα κόμματα μπορούν να μειώσουν έσοδο του κράτους, αλλά πρώτα θέλουν να συζητήσουν με την Κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Λιανικών Τιμών Καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, σήμερα η μέση λιανική τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανέβηκε στα €1,334 το λίτρο, της αμόλυβδης 98 οκτανίων στα €1,386 το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα €1,347 το λίτρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Αναπάντεχη η απόφαση του δικαστηρίου για τους μισθούς

«Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω... Πως γίνεται οι προϋπολογισμοί κάθε χρόνο επί θητείας του νεκροθάφτη του ...»
ΑΝΤΡΕΑΣ Χ  |  11:17

Χαμηλές προσδοκίες από Γκουτέρες

«O μη `κανονικός` ΓΓ του ΟΗΕ ξέχασε να αναφέρει στην έκθεση του την Τουρκία. Απλά του διέφυγε.... »
ΑΚΑ  |  10:05

Περδίος: Δεν με ικανοποιεί η παράταση στο Brexit

«Τα παιδία δεν …παίζει πλέον, αφού τα βρίσκουν σκούρα, και δεν ξέρουν τι να κάνουν!!!»
Ai Em  |  09:38

Σεβασμό στο Εφετείο ζητάει ο Γλαύκος Χατζηπέτρου

«Ακούστε τον άνθρωπο που με δικές του οδηγίες κατάστρεψε την οικονομία του τόπου και συνεχίζει προς αφανισμό ...»
ΑΚΑ  |  21:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X