ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup ο ΥΠΟΙΚ

Οι οικονομικές επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στο επίκεντρο

ΚΥΠΕ

Τις οικονομικές επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία συζητούν οι Υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο πλαίσιο του Eurogroup, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα το απόγευμα στο Λουξεμβούργο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών, εκ μέρους της Κύπρου στη συνάντηση συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη όπως έχει δημοσιοποιηθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ, οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία για την ευρωζώνη, στο πλαίσιο του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών από το Eurogroup για την προώθηση των απαραίτητων προϋποθέσεων για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη.

Στην ατζέντα βρίσκεται ακόμα η προετοιμασία για τις προσεχείς εαρινές συνεδριάσεις του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την οποία θα ληφθεί υπόψη η απειλή που συνιστά η Ρωσία για την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική συνεργασία, όπως σημειώνεται.

Οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα συζητήσουν επίσης τον σχεδιασμό του ψηφιακού ευρώ, και ειδικότερα την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων και τον τρόπο που αρχή αυτή συνδέεται με τον στόχο της πρόληψης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της παράνομης χρηματοδότησης και της φοροδιαφυγής.

Αναμένεται πως θα πραγματοποιηθεί επίσης συζήτηση για τις εξελίξεις στη στεγαστική αγορά και για την παροχή οικονομικά προσβάσιμης στέγασης, λόγω της αύξησης στις τιμές των κατοικιών τα τελευταία χρόνια.

Το Eurogroup θα ενημερωθεί επίσης για την εποπτεία επί των Ευρωπαϊκών τραπεζών που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ιδίως όσον αφορά τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα και την εποπτική δραστηριότητα στην ευρωζώνη στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας και το ευρύτερο θεματολόγιο για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Επίσης θα ενημερωθεί για τις πρόσφατες δραστηριότητες του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης.

Την Τρίτη, οι ΥΠΟΙΚ και των 27 κρατών μελών θα συναντηθούν σε σύνθεση Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο μεταξύ άλλων το παγκόσμιο ελάχιστο επίπεδο φορολόγησης για τις μεγάλες εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση