ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Στον Πρόεδρο της Βουλής η λίστα με τα ΜΕΔ των ΠΕΠ

Η Διοικητής την προώθησε όπως τις έχουν ετοιμάσει και στείλει τα πιστωτικά ιδρύματα στην ΚΤΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η απερχόμενη Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤΚ) Χρυστάλλα Γιωρκάτζη απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη τη λίστα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) υλοποιώντας τη δέσμευση που ανέλαβε για ενημέρωση της λίστας και αποστολή της στη Βουλή.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κ. Γιωρκάτζη απέστειλε την Παρασκευή 5 Απριλίου, στον Πρόεδρο της Βουλή τις λίστες με τα ΜΕΔ των ΠΕΠ.

Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ για το κατά πόσον η Διοικητής τήρησε τη δέσμευση που είχε δώσει κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου 2018, για να καταθέσει στη Βουλή τις επίμαχες λίστες, η κ. Στυλιανού δήλωσε ότι η Διοικητής προώθησε στον Πρόεδρο της Βουλής τις λίστες, όπως τις έχουν ετοιμάσει και στείλει τα πιστωτικά ιδρύματα στην Κεντρική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω συνεδρία τον Δεκέμβριο 2018, η κ. Γιωρκάτζη είχε πει ότι το φέρει βαρέως για το ότι δεν συνέχισε την έρευνα που είχε ξεκινήσει το 2015 για τα ΜΕΔ των ΠΕΠ, προσθέτοντας ότι η έρευνα είχε σταμάτησε διότι είχε γίνει καταγγελία «από βουλευτή», όπως είπε, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία, με αποτέλεσμα να της κατασχεθεί ο προσωπικός της υπολογιστής και αυτοί των συνεργατών της, οι οποίοι τελικά επιστράφηκαν μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Η κ. Γιωρκάτζη είχε πει ότι «όταν ξεκίνησα περί το 2015 να κάνω αυτή την έρευνα, διέρρευσε από κάπου ένας κατάλογος ΜΕΔ Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. Την άλλη μέρα πήγα στο γραφείο μου και το βρήκα περιβαλλόμενο από μια κίτρινη κορδέλα, αυτές που γίνονται εγκλήματα και μου είπαν ότι σου κατάσχουμε τον υπολογιστή σου, η Αστυνομία». Τότε είχε γίνει ποινική ανάκριση και η κ. Γιωρκάτζη κατέθεσε στο ΤΑΕ επί ώρες.

«Βρέθηκα να με μισεί μια κοινωνία γιατί θα έκανα ελέγχους στα ΜΕΔ των ΠΕΠ και στους όρους τους ευνοϊκούς, αν υπήρχαν ευνοϊκοί όροι. Αυτό το φέρω βαρέως και αν σήμερα επιτύχουμε κάτι ως ομάδα, οι βουλευτές και οι τεχνοκράτες μας, είναι να πούμε ότι, ναι, η ΚΤΚ θα ζητήσει στοιχεία από τις τράπεζες για το ποια είναι τα ΜΕΔ Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων και με ποιους όρους έχουν δοθεί», είπε η κ. Γιωρκάτζη. Οι αναφορές αυτές είχαν προκαλέσει παρέμβαση βουλευτών, με πολλά μέλη της Επιτροπής να λένε ότι τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να κατατεθούν στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η κ. Γιωρκάτζη είχε, επίσης, δηλώσει ότι θα ζητήσει στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες για να συμπληρώσει τον κατάλογο που είχε ξεκινήσει το 2015.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X