ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:09
 

ΣΥΠΡΟΔΑΤ και ΔΗΚΟ τα είπαν για Εστία

Σχέδιο Εστία και μηχανισμό για αναδιαρθρώσεις της ΚΤ συζήτησαν με Πρόεδρο ΔΗΚΟ, ΣΥΠΡΟΔΑΤ και ΣΠΠΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σειρά θεμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Εστία, τον μηχανισμό για τις αναδιαρθρώσεις που προωθεί η Κεντρική Τράπεζα, τις σκέψεις που κάνει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου για τους εγγυητές και την προστασία των δανειοληπτών που μένουν εκτός του ΕΣΤΙΑ, συζήτησαν σε κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) και ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας (ΣΠΠΚ).

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ που έγινε στα γραφεία του κόμματος στο πλαίσιο του νέου κύκλου επαφών που άρχισαν από χθες οι δύο σύνδεσμοι με τα πολιτικά κόμματα, ο Πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ Κώστας Μελάς είπε ότι εξήγησαν στον κ. Παπαδόπουλο τις ενέργειες που κάνουν οι δύο σύνδεσμοι σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους ευάλωτους δανειολήπτες και παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις για κάποια ζητήματα και κυρίως για τον μηχανισμό που θα δοθεί από την Κεντρική Τράπεζα τέλος Φεβρουαρίου σε σχέση με την ανάγκη οι τράπεζες να προωθούν τις αναδιαρθρώσεις αντί τις εκποιήσεις ακινήτων.

Επίσης ανέφερε πως συζήτησαν και τις σκέψεις που κάνει αυτό το διάστημα ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου για να επιλυθούν τα προβλήματα των εγγυητών, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο σύστημα Άρτεμις και δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν οικονομικά.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ είπε ότι ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να βρίσκεται σε επαφή με τους δύο συνδέσμους εν αναμονή και του μηχανισμού που προωθεί η Κεντρική Τράπεζα και θα παραδώσει τέλος Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μελάς είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι επαφές με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και στο τέλος με τον Σύνδεσμο Τραπεζών, διότι ο σκοπός είναι, όπως είπε, όλοι μαζί να βοηθήσουμε ώστε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία μέσω του Σχεδίου Εστία, να προστατευτούν με κάποιο άλλο τρόπο οι δανειολήπτες που μένουν έξω από το Σχέδιο και να μειωθούν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας Σταύρος Παπαδούρης είπε σε σχέση με το Σχέδιο Εστία, ότι υπάρχει η κατηγορία των δανειοληπτών που έκανε αίτηση για να ενταχθεί στο Σχέδιο και περιμένει τα συμπληρωματικά Σχέδια, τα οποία ίσως ορισμένα από αυτά να απευθύνονται και σε άτομα που δεν έχουν κάνει την αίτηση στο Σχέδιο Εστία.

Ανέφερε ότι οι δύο σύνδεσμοι πρότειναν σε σχέση με το θέμα αυτό μια λύση τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στα πολιτικά κόμματα και η οποία αφορά ένα σύστημα που ακολουθεί συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπαδούρης εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σύστημα περιλαμβάνει την απάλειψη της 12ης δόσης του δανείου με την πληρωμή των προηγούμενων 11 δόσεων, προσθέτοντας ότι «αυτό θα βοηθήσει από τη μια τους συνεπείς δανειολήπτες που είναι η πιο αδικημένη κατηγορία καθώς έχουν πληρώσει όλη των κρίση χωρίς να λάβουν κάτι».

Από την άλλη, συνέχισε, αν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, θα βοηθήσει ορισμένα άτομα τα οποία έκαναν αίτηση στο Σχέδιο Εστία και θα κριθούν μη βιώσιμοι, έτσι ώστε με την απάλειψη της μιας δόσης να μπορέσουμε να βρούμε τον τρόπο να τους θεωρήσουμε βιώσιμους.

«Αυτή την πρόταση την καταθέσαμε στον Υπουργό Οικονομικών και σε όλα τα κόμματα και περιμένουμε να τα μελετήσουν και να πουν τις θέσεις τους», κατέληξε.

Πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, οι δύο σύνδεσμοι είχαν συνάντηση στην Βουλή με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου, στον οποίο παρουσίασαν τις θέσεις τους για τα πιο πάνω θέματα και έγινε ανταλλαγή απόψεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X