ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τax For All: Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις και ποιους αφορά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο επίκεντρο συζήτησης στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» του «ΣΠΟΡ FM 95.0» βρέθηκε το νέο μηχανογραφικό σύστημα του Τμήματος Φορολογίας Τax For All (TFA) μέσω του οποίου θα διεκπεραιώνονται, αποκλειστικά και μόνο, όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις για σκοπούς ΦΠΑ και ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας VIES.

Η Αρχιφοροθέτης του Τμήματος Φορολογίας, Άννα Φαντάρου, δήλωσε πως πρόκειται για το ενιαίο σύστημα φορολογικής διαχείρισης του Τμήματος Φορολογίας στο οποίο θα ενταχθούν σταδιακά, κάτω από την ίδια ομπρέλα, όλα τα υφιστάμενα συστήματα. Το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία την Δευτέρα (27/03) και στο πρώτο στάδιο υλοποίησης επηρεάζονται μόνο τα πρόσωπα που έχουν φορολογικές υποχρεώσεις για σκοπούς ΦΠΑ. Ως εκ τούτου, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοτελώς εργαζόμενοι, εταιρείες κ.ο.κ. θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση του TAXISnet για σκοπούς άμεσης φορολογίας. Η κ. Φαντάρου ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη μερίδα φορολογουμένων θα ενημερωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο για το πότε θα επηρεαστεί και τι πρέπει να γνωρίζει.

Πρόσθεσε ότι όσοι επηρεάζονται, θα μπορούν μέσω του TFA, με πολύ απλές διαδικασίες, να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους, να βλέπουν το ιστορικό των δηλώσεων και των πληρωμών τους, τι οφείλουν και αυτό φέρει τόκους και επιβαρύνσεις, θα μπορούν να βλέπουν το φορολογικό τους προφίλ και να επικοινωνούν με το Τμήμα, να εκδίδουν πιστοποιητικά και καταστάσεις λογαριασμών.

Μάλιστα, έχει ήδη δημιουργηθεί κέντρο εξυπηρέτησης για το TFA, με τους πολίτες που βρίσκονται στην Κύπρο να μπορούν να καλούν στο 17700 για πληροφορίες ενώ όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό μπορούν να καλούν στο 22803803. Σημειώνεται παράλληλα ότι από χθες ξεκίνησε η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις διευθύνσεις που είχαν οι χρήστες στο TAXISnet με τα βήματα που θα πρέπει ακολουθήσουν για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους στο Tax For All. Η κ. Φαντάρου διευκρίνισε ότι η αποστολή των μηνυμάτων θα είναι σταδιακή, οπόταν οι πολίτες να περιμένουν να λάβουν το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Σε σχέση με το δεύτερο και το τρίτο στάδιο, η κ. Φαντάρου είπε ότι αφορά την άμεση φορολογία και αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη του 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση