ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συζήτηση ΥΠΟΙΚ - Ηροδότου για τις τραπεζικές χρεώσεις

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, συζητήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν τη συγκεκριμένη έρευνα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνάντηση είχαν την περασμένη Παρασκευή 14 Φερβουαρίου ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Κωνσταντίνος Ηροδότου με κύριο θέμα συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, την έρευνα που διενεργεί ο Διοικητής της ΚΤ σε σχέση με τις χρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες σε τραπεζικούς λογαριασμούς και υπηρεσίες τους.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, συζητήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν τη συγκεκριμένη έρευνα.

Μετά την παράδοση από τον Διοικητή της ΚΤ των αποτελεσμάτων της έρευνας του, ο Υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει, σε περίπτωση που προκύπτει ανάγκη, στην έκδοση διατάγματος για τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες.

Το θέμα των χρεώσεων των τραπεζών συζήτησε δύο φορές μέχρι σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, στην παρουσία του Διοικητή της ΚΤ, τη μια στις 6 Νοεμβρίου του 2019 και τη δεύτερη στις 5 Φεβρουαρίου 2020.

Νέα συνεδρία της Επιτροπής για το θέμα έχει οριστεί για τις 4 Μαρτίου, υπό το φως του αποτελέσματος που θα υπάρξει από τη μελέτη που διεξάγει η Κεντρική Τράπεζα για τις χρεώσεις στην ΕΕ και για την πραγματικότητα των κυπριακών νοικοκυριών (βασικοί μισθοί και άλλες ανάγκες).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου είχε τότε διαβεβαιώσει ότι η Επιτροπή θα εφαρμόσει όλη την επιρροή που διαθέτει προκειμένου να αρθούν οι υπερχρεώσεις των τραπεζών, οι οποίες σε κάποιες των περιπτώσεων φθάνουν μέχρι και 300%, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους συνταξιούχους και όλο τον πληθυσμό, που δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ή τις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ).

Σημείωσε πως ο λογαριασμός των βασικών αναγκών μιας οικογένειας, στον οποίον εμβάζεται η σύνταξη, το επίδομα ή και ο μισθός και πληρώνονται οι λογαριασμοί για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, πρέπει - όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες- να χρεώνεται εντελώς διαφορετικά από τους υπόλοιπους λογαριασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X