ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Εργασίας: Κατώτατος μισθός θα θεσπιστεί όταν η ανεργία θα είναι κάτω από το 5%

Σε ερώτηση σχετικά με τον κατώτατο μισθό, η κ. Αιμιλιανίδου απάντησε ότι διαφωνεί και πως αυτή τη στιγμή δεν είναι ο χρόνος για εθνικό κατώτατο μισθό.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θέματα, τα οποία αφορούν και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την προσπάθεια την οποία γίνεται από την Κυβέρνηση για να στήριξη τους, συζήτησαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε σημερινή συνάντηση τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, η Υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ αλλά και τους εκπροσώπους της ΕΔΕΚ, με τους οποίους, όπως είπε, «έχουμε συζητήσει πολύ σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την προσπάθεια την οποία γίνεται από την Κυβέρνηση για να στηρίξουμε τόσο τους εργαζομένους, τόσο τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι χρειάζονται την στήριξή μας».

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την άριστη συνεργασία που έχουμε τόσα χρόνια για την κατάθεση των προτάσεων εκ μέρους της ΕΔΕΚ, οι οποίες πολλές φορές έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση αλλά και μας έχουν βοηθήσει και εμάς ως Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας, και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να διαμορφώσουμε πολιτικές, οι οποίες είναι προς το δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τον κατώτατο μισθό, η κ. Αιμιλιανίδου απάντησε ότι διαφωνεί και πως αυτή τη στιγμή δεν είναι ο χρόνος για εθνικό κατώτατο μισθό.

«Αυτός θα θεσπιστεί όταν η ανεργία θα είναι κάτω από το 5%», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, στις δικές του δηλώσεις εξέφρασε από την πλευρά της ΕΔΕΚ τις θερμές του ευχαριστίες προς την Υπουργό Εργασίας για την πάρα πολύ στενή και εποικοδομητική συνεργασία την οποία έχουν τα τελευταία χρόνια.

«Και την ίδια στιγμή να την συγχαρώ για το πολύ θετικό έργο το οποίο παράγει σε αυτό τον δύσκολο τομέα της εσωτερικής διακυβέρνησης της πατρίδας μας. Σήμερα είχα την ευκαιρία να ακούσω ακόμη ένα ευχάριστο νέο. Την πρόθεση από την πλευρά του Υπουργείου να προχωρήσει στην καθιέρωση της κατώτατης σύνταξης και να ενισχύσει τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται οι συντάξεις τους κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο για να μπορούν να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι μια πρόταση που εδώ και χρόνια από την πλευρά της ΕΔΕΚ την καταθέτουμε συστηματικά και θα πρέπει να εκφράσω ιδιαίτερη ευαρέσκεια για αυτή την πρωτοβουλία η οποία αναλαμβάνεται», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος, «από την πλευρά μας επίσης με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Υπουργό για το γεγονός ότι σειρά προτάσεων τις οποίες έχουμε καταθέσει έχουν υλοποιηθεί με πιο πρόσφατη και τελευταία, αυτήν που ψηφίστηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής για την παραχώρηση σύνταξης στους θαλασσαιμικούς στα πενήντα τους χρόνια, μια ευπαθής ομάδα του πληθυσμού μας, που χρειαζόταν αυτήν την στήριξη».

«Εμείς καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις. Εύχομαι και ελπίζω αυτές οι προτάσεις να είναι εποικοδομητικές και ότι θα βοηθήσουν στο έργο του Υπουργείου Εργασίας και της Υπουργού. Ένα έργο το οποίο ως επί το πλείστον έχει ιδιαίτερη σημασία για την κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας και κυρίως στην στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που σήμερα λόγω της κρίσης του 2012-2013 αλλά και της πανδημίας ενδεχόμενως υφίσταται τις μεγαλύτερες συνέπειες», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι «το πρώτο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η θέση και η στάση της ΕΔΕΚ απέναντι στον κρατικό προϋπολογισμό δεν έχει καμία σχέση με το ποια είναι η θέση των υπολοίπων κομμάτων».

«Η ΕΔΕΚ είναι ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο κόμμα το οποίο καθορίζει τη δική του στάση στη βάση των δικών του αποφάσεων και στη βάση της δικής του πολιτικής γραμμής. Το δεύτερο, ως ένα υπεύθυνο κόμμα, η απόφαση του κόμματος για τους προϋπολογισμούς θα καθορισθεί με συνεδρία των συλλογικών του οργάνων κατά πάσα πιθανότητα στις 14 Δεκεμβρίου όπου αφού ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία των συζητήσεων, θα τεθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τον προϋπολογισμό και εκεί πια τα συλλογικά όργανα του κόμματος υπεύθυνα θα πάρουν τη δική τους τη θέση ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η θέση των υπολοίπων κομμάτων στη βουλή», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση