ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Χ. Θεοπέμπτου συμμετείχε σε Κοινοβουλευτικό φόρουμ για την Κλιματική Αλλαγή

Η εκδήλωση έγινε διαδικτυακά

ΚΥΠΕ

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου συμμετείχε, διαδικτυακά, σε Κοινοβουλευτικό Φόρουμ για την Κλιματική Αλλαγή που διοργάνωσε ο Κλάδος Ηνωμένου Βασιλείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, μεταξύ 22 και 24 Μαρτίου 2021.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, το Φόρουμ εντάσσεται στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, στη Γλασκόβη, τον προσεχή Νοέμβριο.

Τις διάφορες ενότητες του Φόρουμ απασχόλησαν θέματα που αφορούσαν στην ουσιαστική συμβολή που μπορούν να έχουν τα Κοινοβούλια στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τόσο στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και του ρόλου τους ως συνδέσμων μεταξύ των πολιτών και των κυβερνήσεων.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προσπάθειες που καταβάλλονται για μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, στη βάση των σχετικών δεσμεύσεων της Συμφωνίας του Παρισιού, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα τα μικρά νησιωτικά κράτη και οι αναπτυσσόμενες χώρες, συνεπεία της κλιματικής αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση