ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: Δεν ζητώ να συγκυβερνήσουμε αλλά να χτίσουμε γέφυρες ευθύνης

Ο κ. Αναστασιάδης δεν έλαβε θετική απάντηση από την αντιπολίτευση για δημιουργία Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Γραπτή δήλωση σχετικά με τις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για τη δημιουργία Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν έλαβε θετική απάντηση από την αντιπολίτευση, με τα έξι «όχι» από τα κόμματα να αλλάζουν το σκηνικό. Πλέον, η μπάλα του ανασχηματισμού βρίσκεται στον Πρόεδρο. 

Αυτούσια η δήλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τις ειλικρινείς και δημιουργικές συζητήσεις που είχαμε τις δύο τελευταίες ημέρες. Δεν ήταν μια τυπική, συμβατική διαδικασία. Ήταν μια πρωτοβουλία, εκ μέρους μου, ουσιαστική, αναγκαία και, εκ του αποτελέσματος, ιδιαίτερα γόνιμη.

Εκφράζω ικανοποίηση, διότι παρά τις διαφωνίες που είναι υπαρκτές και σεβαστές, διαπίστωσα ισχυρή βούληση για εξεύρεση κοινών τόπων και των απαραίτητων συναινέσεων που απαιτούνται για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών στόχων προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Το νέο εθνικό σχέδιο «Κύπρος - Το Αύριο» δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση, ένα κόμμα, μια κυβερνητική θητεία. Πρόκειται για τη νέα μακρόπνοη εκδοχή της Κύπρου και μας αφορά όλους. Απαιτεί εθνική, πολιτική και κοινωνική συνεννόηση. Αυτό που ζητώ δεν είναι να συγκυβερνήσουμε. Στόχος μου δεν είναι να μοιραστώ τις ευθύνες τις διακυβέρνησης. Ζητώ να χτίσουμε γέφυρες ευθύνης, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις νέες μεγάλες προκλήσεις.

Αυτό που τόνισα στους πολιτικούς αρχηγούς είναι η ετοιμότητα της Κυβέρνησης να βρίσκεται σε ένα διαρκή και δημιουργικό διάλογο με όλους, προκειμένου να επιτύχουμε την επιθυμητή συνεννόηση και συναίνεση, ώστε από κοινού να επιτύχουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν το κράτος μας πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό, πιο φιλικό προς τους πολίτες.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, τους οποίους, για άλλη μια φορά, ευχαριστώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πρόεδρος  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση