ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκτός ψηφοδελτίου ΑΚΕΛ οι Κατσουρίδης, Ευαγόρου, Λαμάρης

Η Κ.Ε αποφάσισε να μην επαναδιεκδικήσουν, εξαιτίας του περιορισμού θητειών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Εκτός της κούρσας του Μάη, θα βρίσκονται και επίσημα, πλέον, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, Σταύρος Ευαγόρου και Γιάννος Λαμάρης. Μετά από την Κεντρική Επιτροπή, που συγκλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αποφασίστηκε όπως οι τρεις βουλευτές να μη βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο, καθώς έχουν ξεπεράσει το όριο θητειών. Ο μόνος ο οποίος επηρεάζεται μεν, αλλά εξαιρείται από την πρόνοια, είναι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού.

Το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό προετοιμάζει το έδαφος για το ψηφοδέλτιο του κόμματος με τις Κομματικές Ομάδες Βάσης, κατά τις οποίες τα μέλη του κόμματος προτείνουν στελέχη τα οποία θα κατέλθουν στο ψηφοδέλτιο, να πραγματοποιούνται εδώ και καιρό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τις συναντήσεις των Κομματικών Ομάδων Βάσης και οι τρεις βουλευτές είχαν προταθεί από μέλη, να πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο.

Αυτοί που έρχονται
Μετά και από την επίσημη αποχώρηση των εν λόγω ιστορικών στελεχών προκαλούνται νέα δεδομένα για το κόμμα και αναμένεται πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ θα αλλάξει άρδην από τον Μάιο του 2016. Ήδη το κόμμα δουλεύει εντατικά ούτως ώστε να μην υπάρξουν απώλειες εξαιτίας της αποχώρησης των τριών.

Στην επαρχία Λευκωσίας, για παράδειγμα, αναμένεται να παρελάσει η αφρόκρεμα των στελεχών πρώτης γραμμής του κόμματος, με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου Στέφανο Στεφάνου και Χρίστο Χριστοφίδη να αποτελούν τα  φαβορί ονόματα που θα μπουν στη Βουλή τον Μάη.

Στην επαρχία Λεμεσού, όπως αναφέρουν πολιτικοί κύκλοι, θα υπάρξει συνωστισμός δυνατών ονομάτων, με κύριο το όνομα του δημάρχου Κάτω Πολεμιδιών Γιώργου Γεωργίου.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, από την άλλη, φαίνεται να γίνονται ακόμα διαβουλεύσεις με πρόσωπα που θα απαρτίζουν τις Νέες Δυνάμεις, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταλήξει ακόμα κάπου.
 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X