ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:47
 

Λήξη χρόνου για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ

Την Τρίτη ξεκαθαρίζουν οι υποψηφιότητες που εκκρεμούν

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Λήξη χρόνου δίδεται την Τρίτη στις εκκρεμότητες γύρω από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Με την άφιξή του από το εξωτερικό, ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος θα πρέπει να γνωρίζει ποιοι θα πλαισιώνουν και ποιοι όχι το ψηφοδέλτιο του Μαΐου, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί και να οδηγηθεί προς τελική έγκριση στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Φύτος Κωνσταντίνου και Γιάννης Παναγιώτου θα κληθούν να δώσουν την τελική τους απάντηση για το αν θα κατέλθουν ή όχι στην επαρχία Λευκωσίας, όπως επίσης και ο Ζαχαρίας Κουλίας στην επαρχία Αμμοχώστου.

Η πρώην ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου θεωρείτο μέχρι πρόσφατα σίγουρη υποψηφιότητα για την επαρχία Λευκωσίας. Οι εσωκομματικές εξελίξεις, με την άρνηση πολλών στελεχών της μετριοπαθούς τάσης να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο φαίνεται να την οδήγησαν σε δεύτερες σκέψεις τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα που θα έχει η ίδια αλλά και για το μέλλον του κόμματος. Το αν η ίδια θα επιλέξει να γνωστοποιήσει την απόφασή της σε προσωπική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ή μέσω επιστολής, είναι ακόμα ανοικτό. Ανοικτό παραμένει και το τι θα πράξει ο τέως πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Γιάννης Παναγιώτου, του οποίου μέχρι πρότινος η υποψηφιότητα θεωρείτο βέβαιη.

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται, πάντως, η υποψηφιότητα του γενικού οργανωτικού και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Φύτου Κωνσταντίνου, αν και ο ίδιος δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα τις προθέσεις του.

Η υπόθεση Κουλία
Την ίδια στιγμή αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το κατά πόσον ο Αμμοχωστιανός βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας θα κατέλθει στο ψηφοδέλτιο. Όπως αναφέρουν στον πέμπτο όροφο, εξαρτάται αποκλειστικά από τον κ. Κουλία αν θα κατέλθει ή όχι, επισημαίνοντας πως οι πόρτες του ΔΗΚΟ είναι ανοικτές για τον Αμμοχωστιανό βουλευτή. Πάντως, το ενδεχόμενο επιστροφής του θα προκαλέσει αναμφίβολα τεράστιες εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς ο κ. Κουλίας είχε προκαλέσει τη μήνιν ΔΗΚΟϊκών στελεχών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Μάχη μέχρι την υστάτη για αλλαγές στο ψήφισμα

«Αντί να μεμψιμοιρούμε για την νέα εξέλιξη, θα μπορούσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να υποβάλουμε ...»
YIANNOULIS  |  11:47

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X