ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΟ: Μετά το «ναι» Κουλία, ξεκαθαρίζει το ψηφοδέλτιο

Θα δώσει την τελική της απάντηση σήμερα και η Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά και από την επισημοποίηση της συνεργασίας του Ζαχαρία Κουλία με το ΔΗΚΟ στις επικείμενες εκλογές, το ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο φαίνεται πως ξεκαθαρίζει. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ανακοινωθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες και θα οδηγηθεί το ψηφοδέλτιο στην Κεντρική Επιτροπή προς έγκριση. Όπως όλα δείχνουν, το ψηφοδέλτιο του κόμματος δεν θα εγκριθεί ομόφωνα, με κάποιες υποψηφιότητες να σταυρώνονται από στελέχη του κόμματος.

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και η πρώην ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η ίδια εξέφρασε ιδιαίτερους προβληματισμούς για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, αλλά και τη γενικότερα «αλλοίωση» που επιδέχεται το κόμμα. Και αυτό γιατί πέραν των μεταγραφών και των επιστροφών «αμφιλεγόμενων» πολιτικών προσώπων, απουσιάζει μία στρατιά πρωτοκλασάτων στελεχών. Στα κομματικά πηγαδάκια αναφέρεται πως η κ. Παπαδοπούλου ενοχλήθηκε και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ απέφυγε μέχρι σήμερα να συναντηθεί μαζί της και αντ’ αυτού έστειλε τους στενούς του συνεργάτες να σφυγμομετρήσουν τις διαθέσεις της. Αν και κομματικά στελέχη αναφέρουν πως η ίδια δεν θα κατέλθει στο ψηφοδέλτιο, τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν επίσημα σε λίγες ώρες.

Πάντως, η επιστροφή του Ζαχαρία Κουλία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις. Αν και ο ίδιος μιλώντας στην «Κ» απέρριψε τα περί αντιδράσεων και διαφωνιών στελεχών από την επαρχία Αμμοχώστου, σημειώνοντας πως γνωρίζει καλά τη γεωγραφία της επαρχίας, η επιστροφή του θα προκαλέσει αναμφίβολα αντικείμενο συζήτησης. Το σενάριο απόσυρσης υποψηφιοτήτων φαίνεται να απομακρύνεται, ωστόσο, κύκλοι από το στενό περιβάλλον του Άγγελου Βότση αναφέρουν ότι ο ίδιος θα εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του στην Κεντρική Επιτροπή, για τη συμπερίληψη του Ζαχαρία Κουλία στο ψηφοδέλτιο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση