ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προεδρικές κινήσεις από Ομήρου

Διαλόγου Όμιλος Βήμα Ευθύνης η Κίνηση Προβληματισμού του τέως προέδρου βουλής

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προεδρικές κινήσεις πραγματοποιεί παρασκηνιακά το τελευταίο διάστημα ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Όπως επεσήμανε παλαιότερα η έντυπη «Κ», ο κ. Ομήρου μαζί με μία ομάδα πρώην ΕΔΕΚιτών, δημιούργησε όμιλο πολιτικού προβληματισμού με κύριο αντικείμενο το κυπριακού. Το όνομά του είναι Διαλόγου Όμιλος Βήμα Ευθύνης (ΔΟΒΕ) και απαρτίζεται από στενούς συνεργάτες του όπως ο Τάσος Γιασεμίδης και ο Ξένιος Ξενόπουλος ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΒΕ.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της «Κ» ο Γιαννάκης Ομήρου ενδιαφέρεται να επαναφέρει το όνομά του στο προσκήνιο ως εν δυνάμει υποψηφίου και όπως όλα δείχνουν, εδώ έγκειται και η δημιουργία αυτής της κίνησης.  Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν έχει ήδη βρει δυνατούς χρηματοδότες των πολιτικών του κινήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται από την ΔΟΒΕ, εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Γεράσιμου Αρσένη με θέμα «οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη: λάθη, προκλήσεις και προοπτικές».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση ομιλητές, πέραν του κ. Ομήρου και του κ. Ξενόπουλου, θα τοποθετηθούν, ο πρώην υπουργός οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο Σταύρος Ευαγόρου, πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος του Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Κατσέλη. Συντονιστής θα είναι ο στενός συνεργάτης του κ. Ομήρου Τάσος Γιασεμίδης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση