ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με νέα επιστολή κάνει την ύστατη προσπάθεια στον Ενδιάμεσο ο Λιλλήκας

Θα θέτει τις προϋποθέσεις, το πολιτικό πλαίσιο και τα κριτήρια της κοινής υποψηφιότητας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την ύστατη προσπάθεια για επαφή με τον ενδιάμεσο χώρο κάνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας στέλνοντας αύριο Τρίτη νέα επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς του ενδιάμεσου χώρου. Στην επιστολή, αναμένεται να θέσει τις προϋποθέσεις, το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί μια υποψηφιότητα αλλά ταυτόχρονα και τα κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει να γίνει η συζήτηση για την εξεύρεση κοινού υποψηφίου που είναι η καταλληλότητα και η εκλεξιμότητα. Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας είναι έτοιμος να αποσυρθεί, αν βρεθεί ένας υποψήφιος, που «πληροί περισσότερο τα κριτήρια της καταλληλότητας αλλά και της εκλεξιμότητας».

Κληθείς να σχολιάσει το μεσημέρι της Δευτέρας τα δημοσιεύματα που θέλουν να έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου στον ενδιάμεσο χώρο επεσήμανε πως ο ίδιος έκανε από νωρίς προσπάθεια δημιουργίας συνασπισμού των δυνάμεων του Κέντρου. «Είχαμε προχωρήσει μέχρι του σημείου να εισηγηθούμε όπως ηγείται άλλος αυτού του συνασπισμού, εκτός του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών για να πάρει ένα σχήμα, μια μορφή αυτός ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος. Δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή η Πρόταση μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η Συμμαχία Πολιτών ανέλαβε και τώρα νέες πρωτοβουλίες για συνάντηση με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

«Στην πορεία και επειδή βλέπαμε ότι η διαδικασία χρονοτριβεί και εκφυλίζεται στα μάτια των πολιτών, όπως έγινε και στο παρελθόν, ζήτησα πρώτα με τηλεφωνικό μήνυμα και στη συνέχεια με επιστολή, νέο κύκλο επαφών. Δυστυχώς μέχρι στιγμής πέραν της κ. Θεοχάρους και του Κινήματος Οικολόγων δεν είχαμε άλλη ανταπόκριση» επεσήμανε ο κ. Λιλλήκας σημειώνοντας ότι θα αποστείλει νέα επιστολή που θα θέτει τις προϋποθέσεις, το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί μια υποψηφιότητα όπως επίσης και τα κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει να γίνει η συζήτηση για την εξεύρεση κοινού υποψηφίου.
«Ελπίζω ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση. Εμείς θα κάνουμε και αυτή την ύστατη προσπάθεια. Αν όχι, τότε ο καθένας θα πάρει το δρόμο του και όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Έτοιμος να αποσυρθεί αν…

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ετοιμότητά του να αποσυρθεί αν «αν εξευρεθεί οποιοσδήποτε υποψήφιος που πληροί περισσότερο τα κριτήρια της καταλληλότητας αλλά και της εκλεξιμότητας». «Ασφαλώς και δεν θα επιμένω» επεσήμανε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «δεν πρόκειται να δεχτούμε αυθαίρετες αποφάσεις που στηρίζονται σε παιχνίδια με στημένη τράπουλα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση