ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συζητά τις προεδρικές εκλογές την Τετάρτη η ΕΔΕΚ

Ο Μ.Σιζόπουλος θα ενημερώσει το Πολιτικό Γραφείο για τις μέχρι τώρα συναντήσεις

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Για τις προεδρικές εκλογές και τις μέχρι τώρα συναντήσεις που είχε η ηγεσία της ΕΔΕΚ με ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών, θα ενημερώσει το Πολιτικό Γραφείο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ενημερώνουν κομματικές πηγές το Πολιτικό Γραφείο που θα συγκληθεί θα επικεντρωθεί κυρίως στις προεδρικές εκλογές του 2018, καθώς η ηγεσία έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές και συναντήσεις. Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΔΗΚΟ, αποφασίστηκε να συσταθεί ένα πολιτικό πλαίσιο μεταξύ των δύο κομμάτων, ούτως ώστε να προχωρήσουν μαζί στις επικείμενες εκλογές. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα θέσει τα κριτήρια της κατάλληλης υποψηφιότητας αλλά και των ενδεχόμενων συνεργασιών και αναμένεται πως θα πάρει την εξουσιοδότηση από το Πολιτικό Γραφείο για να συνεχίσει τις επαφές του.

Αντιδράσεις

Ήδη εντός της ΕΔΕΚ επικρατεί γκρίνια για το γεγονός ότι σε ο,τι αφορά τις προεδρικές, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προχωρά σε κινήσεις χωρίς να ενημερώνει το κόμμα και τα συλλογικά όργανα. Δεν είναι τυχαία και η αντίδραση του υποψηφίου για την προεδρία Διομήδη Διομήδους την προηγούμενη βδομάδα, όπου σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ανεπίσημες διαβουλεύσεις χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και απόφαση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.

«Θεωρώ αδιανόητο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ να προβαίνει σε επίσημες ή ανεπίσημες διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα για τις Προεδρικές Εκλογές χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και απόφαση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.
Θεωρώ αυτονόητο ότι την τελική απόφαση για τις Προεδρικές Εκλογές θα τη λάβουν τα μέλη της ΕΔΕΚ στο Συνέδριο του Κινήματος.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά υποχρεώνομαι να παρέμβω δημόσια, ζητώντας να γίνει στην ΕΔΕΚ το αυτονόητο, δηλαδή δημοκρατικός διάλογος, προβληματισμός και λήψη συλλογικών αποφάσεων στα θεσμικά σώματα του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κομματικές πηγές αναφέρουν πως ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ θεωρείται δεδομένη πως θα συμπορευθεί με το ΔΗΚΟ και ενδεχομένως με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Κάποια στελέχη επισημαίνουν πως από το κάδρο της προεδρολογίας δεν θα πρέπει να λείπει ο Γιαννάκης Ομήρου ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η στήριξη Ομήρου θα είναι μια κίνηση, ότι το κόμμα επουλώνει τις εσωκομματικές πληγές του, δεδομένου του ότι με τις δημοτικές εκλογές στη Λεμεσό έχασε το στοίχημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X