ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε διπλωματικό αγώνα δρόμου ο Αβέρωφ

Συνεχείς διαβουλεύσεις με πρέσβεις με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις με πρέσβεις και με τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό. Το αποτέλεσμα του δείπνου της Κυριακής, όπως διεφάνη, δεν ήταν το προσδοκώμενο, με αποτέλεσμα ο Συναγερμικός Πρόεδρος να έχει ήδη ξεκινήσει πρωτοβουλίες, με έναν μαραθώνιο διπλωματικών διαβουλεύσεων.

Ήδη έχει συναντήσει την Αμερικανίδα Πρέσβειρα Καθλίν Ντόχερτυ, την Πρέσβειρα της Ολλανδίας, Nathalie Jaarsma, αλλά και τον Ρώσο Πρέσβη Στανισλάβ Οσάτσι.

Όπως ενημερώνουν έγκυρες πηγές, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και αναμένεται να παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της συνάντησης του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον γ.γ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες.

Πηγές της «Κ» επισημαίνουν πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει τα επόμενα εικοσιτετράωρα σημαντικές συναντήσεις με πολιτικούς παίκτες που έχουν να κάνουν έμμεσα ή άμεσα με το κυπριακό.

Δεδομένων και των μέχρι τώρα διπλωματικών επαφών του, δεν αποκλείεται να συναντήσει σε αυτό το πλαίσιο και τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση